Країни G20 вирішили ділитися розвідданими

Країни G20 вирішили ділитися розвідданими

Укрінформ
Світові лідери країн Великої двадцятки (G20) пообіцяли посилити прикордонний контроль, активізувати обмін розвідданими і розправитися з фінансуванням тероризму.

Про це повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон на прес-конференції в Анталії, де проходив саміт "Великої двадцятки", повідомляє Reuters.

"Ми домовилися вжити додаткових важливих заходів щодо відрізання терористів від фінансування, на яке вони покладаються..., поліпшення власного захисту від загрози іноземних бойовиків шляхом обміну розвідданими і припинення можливості для їх (терористів – ред.) переміщень", - сказав він.

Зазначається, що обговорення терактів в Парижі на полях саміту G20 перетягнуло на себе більшу частину уваги, відібравши його у теми сирійської громадянської війни.

Водночас, президент Росії Володимир Путін на полях саміту провів окрему зустріч щодо сирійської кризи з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці та британським прем'єром Кемероном.

Варто зазначити, що саміту G20 передувала зустріч у Відні на рівні міністрів закордонних справ країн коаліції по боротьбі з ІДІЛ, перської затоки, Африки та Росії, на якій обговорювалися шляхи політичного врегулювання війни в Сирії. У підсумку перемовники щодо Сирії домовилися про завершення політичного процесу протягом 18 місяців.

У комюніке повідомляється, що в рамках саміту G20 було прийнято 23 документа з питань глобальному розвитку, зроблено 9 колективних заяв міністрів різних галузей економіки, створені робочі групи та узгоджені плани сталого розвитку аж до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-