У Франції 6-тисячний табір мігрантів вгамовували

У Франції 6-тисячний табір мігрантів вгамовували "сльозогонкою"

Укрінформ
Внаслідок сутичок між нелегалами та лівими радикалами поряд з табором біженців поблизу міста Кале (північ Франції) поранено 16 правоохоронців.

Про це повідомляє телеканал BFM-TV.

«16 представників спецназу поліції були поранені внаслідок зіткнень між нелегальними мігрантами та лівими радикалами», - повідомляє телеканал з посиланням на префектуру Па-де-Кале.

Правоохоронці отримали легкі травми, зокрема синці, через те, що агресивні представники сторін конфлікту жбурляли у поліцію каміння.

Згідно з даними ЗМІ, конфлікт спалахнув після того, як один із нелегалів румунського походження жбурнув камінь у скло однієї з вантажівок, що рухалася об’їзною дорогою у напрямку Євротунелю та Великої Британії (подібну тактику нелегали використовують для того, щоб після гальмування автівки кілька мігрантів змогли потрапити всередину кузова вантажівки). Камінь, пробивши вітрове скло, влучив у дружину водія, яка сиділа поряд, та поранив її. Водій викликав підмогу. До табору біженців, який місцеві мешканці назвали «Джунглями», одразу прибуло близько 200 активістів лівих радикальних угруповань під назвою «Антикордон», які розпочали бійку з мігрантами. Загалом на той момент у таборі перебувало близько 6 тисяч нелегалів.

На місце сутички прибула поліція, яка розпочала розбороняти сторони конфлікту. Правоохоронці змушені були застосувати сльозогінний газ, випустивши близько 300 спеціальних гранат. Згодом поліції вдалося приборкати сторони. Поранені отримали медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-