Закриття кордонів ЄС з Балканами приведе до хаосу – ЗМІ

Закриття кордонів ЄС з Балканами приведе до хаосу – ЗМІ

Укрінформ
Німецькі спецслужби прораховують варіанти на випадок закриття кордонів ЄС з балканськими державами, попереджаючи владу про те, що такий сценарій загрожує справжнім хаосом.

Про це з посиланням на внутрішній документ під назвою "Нелегальна міграція" пише німецька Welt.

"Штурм кордонів" - один зі сценаріїв. Перетворення балканського напряму у глухий кут без європейської підтримки може викликати хаос і паніку як серед мігрантів, так і у чиновників", - говориться у статті.

Автори доповіді попереджають, що біженці дедалі швидше переміщаються через балканські країни до Центральної Європи. У разі ж одночасного закриття кордонів Македонії, Сербії, Хорватії, Словенії і Угорщини урветься організоване просування мігрантів в центр Європи по Балканах урветься, запрацює "грецька система дверей". При поступовому закритті кордонів регіон перетворитися на свого роду відстійник і гуманітарна ситуація там постійно погіршуватиметься.

Спецслужби продумують різні варіанти переміщення біженців на випадок, якщо балканські країни все ж підуть на закриття своїх кордонів.

Як раніше  повідомляв Укрінформ, на початку місяця канцлер ФРН Ангела Меркель заявила про можливий спалах збройного насильства на Балканах у разі рішучих дій влади країн регіону з перекриття шляхів просування біженців у країни Західної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-