Туск: Німеччина має ретельніше охороняти кордони ЄС

Туск: Німеччина має ретельніше охороняти кордони ЄС

Укрінформ
Німеччина має докласти більше зусиль для охорони зовнішніх кордонів Європейського Союзу з метою подолання кризи з біженцями.

На цьому наголосив в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag Президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє Deutsche Welle.

«Відповідальність лідера передбачає і спільну з іншими країнами-членами охорону зовнішніх європейських кордонів», - зазначив Туск.

Водночас, він назвав роль лідера у врегулюванні міграційної кризи, яку взяла на себе Німеччина, «найліберальнішою і найтолерантнішою в європейській історії».

Туск із розумінням поставився до того, що «Німеччині з історичних причин важко вводити суворий режим на своїх кордонах», але підкреслив, що «відповідальність європейського лідера передбачає при необхідності готовність до енергійнішого контролю в пан'європейському союзі».

Раніше президент Європейської ради наголошував, що криза, спричинена масовим напливом біженців, є однією із найнебезпечніших загроз для європейського співтовариства за останні десятиліття, бо має потенціал здійснити «тектонічні перетворення» в ЄС.

Нагадаємо, в четвер офіційний Берлін повідомив про збільшення свого внеску до програми ООН з підтримки біженців ще на 75 млн євро.

Крім того, Німеччина пообіцяла задіяти близько 18 тисяч військовослужбовців Бундесверу для турботи про біженців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-