Берлін вимагає пояснень від Білорусі через зміну курсу літака Ryanair на Мінськ

Берлін вимагає пояснень від Білорусі через зміну курсу літака Ryanair на Мінськ

Укрінформ
Німецьке Міністерство закордонних справ вимагає пояснень від білоруської сторони у зв’язку з ситуацією навколо арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Про це написав у Tвіттері статссекретар МЗС ФРН Мігуель Бергер, передає Укрінформ.

«Ми потребуємо негайних пояснень з боку уряду Білорусі щодо зміни курсу на Мінськ рейсу компанії Ryanair у межах ЄС та затримання журналіста», - йдеться у дописі.

Бергер першим із німецьких політиків відреагував на ситуацію.

Раніше міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявляв, що введені проти режиму Лукашенко персональні санкції фактично не працюють, але ЄС має продовжувати накладання подальших санкцій «до тих пір, поки поведінка цього можновладця не зміниться».

Читайте також: Польща вимагає негайних санкцій проти Лукашенка за захоплення цивільного літака

Як повідомлялось, у неділю білоруські силовики затримали засновника каналу Nexta Романа Протасевича після того, як змусили за допомогою винищувачів посадити літак компанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюсу, в Мінську. У Мінську пасажирів перевірили і заарештували відомого журналіста та блогера, засновника телеграм-каналу «Білорусь головного мозку» Романа Протасевича, який летів цим рейсом.

На затримання журналіста відрегували уряди кількох країн, зокрема, Польщі, Литви, Греції, президентка Єврокомісії, президент Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-