США продовжать боротьбу з ІДІЛ і після розгрому в Сирії - Трамп

США продовжать боротьбу з ІДІЛ і після розгрому в Сирії - Трамп

Укрінформ
Навіть після оголошення про розгром "Ісламської держави" в Сирії Сполучені Штати продовжать боротьбу з цим терористичним угрупованням. 

Про це заявив Дональд Трамп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Радий оголосити, що разом із нашими партнерами по глобальній коаліції, включаючи іракські сили безпеки і сирійські демократичні сили, Сполучені Штати визволили всю територію, яка була під контролем ІДІЛ у Сирії та Іраку – 100 відсотків так званого "халіфату", - заявив американський президент. 

Він назвав ІДІЛ боягузами та невдахами. Водночас, глава Білого дому заявив: попри перемогу над терористами в Сирії, уряд США залишатиметься готовим до відповіді на будь-які загрози, що можуть становити терористичні осередки в регіоні.

Читайте також: "Ісламська держава" втратила останній бастіон у Сирії

"Ми продовжимо пильнувати за ІДІЛ, об'єднуючи глобальні зусилля боротьби з тероризмом, щоб боротися з "Ісламською державою", допоки вона не буде остаточно переможена, де б вона не проявила себе. Сполучені Штати захищатимуть американські інтереси, де й коли це буде необхідно. Ми продовжимо співпрацювати з нашими партнерами та союзниками, щоб повністю розчавити радикальних ісламських терористів", - наголосив Дональд Трамп. 

Він також застеріг не піддаватися на пропаганду ІДІЛ, адже всім, хто приєднається до угруповання, загрожуватиме смерть. "Натомість подумайте, як зробити своє життя чудовим", - закликав президент США. 

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-