У Парижі на акції

У Парижі на акції "жовтих жилетів" затримали близько ста осіб

Укрінформ
У Франції у суботу в ході акцій протесту руху "жовтих жилетів" правоохоронні органи затримали близько 100 осіб.

Про це повідомляє DW з посиланням на дані поліції.

"Станом на 14.00 за місцевим часом у столиці та передмістях затримано 95 осіб, 63 з них помістили під варту", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у суботу на акцію у Парижі вийшли кілька тисяч людей, а по всій країні протестують 33,5 тисячі осіб, при тому що минулими вихідними кількість демонстрантів досягла 125 тисяч, 10 тисяч з яких - у столиці.

Охорону громадського порядку на акціях протесту по всій країні забезпечують 69 тисяч поліцейських - на 20 тисяч менше, ніж тиждень тому. У Парижі за порядком стежать, як і минулі вихідні, 8 тисяч поліцейських. В окремих місцях справа дійшла до сутичок активістів з правоохоронцями, які застосували сльозогінний газ.

Серед протестувальників було п'ять жінок, переодягнених і загримованих під Маріанну, символ Французької Республіки. Протягом близько півгодини оголені по пояс активістки мовчки стояли перед групою поліцейських. За інформацією ЗМІ, це була акція люксембурзької художниці Дебори де Робертіс.

Читайте також: У Будапешті під час протестів затримали понад 50 осіб

Тим часом у Бельгії стався нещасний випадок, безпосередньо пов'язаний з "жовтими жилетами". За даними AFP, у районі міста Еркелін неподалік від кордону з Францією водій загинув після зіткнення з вантажівкою, який був змушений загальмувати через "жовтих жилетів", які заблокували дорогу.

Як відомо, антиурядові акції тривають у Франції з середини листопада. "Жовті жилети" вийшли на вулиці, протестуючи проти планів підвищення цін на автомобільне пальне, а після того, як уряд ввів мораторій на підвищення податків на паливо, вони стали протестувати загалом проти реформ уряду і президента Еммануеля Макрона.

10 грудня Макрон погодився виконати ряд вимог демонстрантів. Зокрема, він пообіцяв з січня 2019 року підвищити на 100 євро мінімальний розмір щомісячної заробітної плати. Президент також повідомив, що у 2019 році не буде підвищено рівень соціальних зборів з пенсіонерів, доходи яких не перевищують 2000 євро на місяць, а оплата праці у понаднормові години не буде обкладатися податками і соціальними зборами.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-