Японський прем'єр їде до Австралії - вперше за 75 років

Японський прем'єр їде до Австралії - вперше за 75 років

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе планує здійснити історичний візит до австралійського Дарвіна та стане першим японським лідером за понад 75 років, який відвідає місто після того, як ВПС Японії розбомбили його під час Другої світової війни.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“З огляду на мінливу динаміку безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, неймовірно важливо, щоб Австралія дивилася на регіональних партнерів, таких як Японія, і консолідувала і розвивала ці відносини”, - вважає доктор Бек Стратінг з університету La Trobe.

Візит японського прем’єра заплановано на середину листопада. У цей час столиця Північної території стане місцем зупинки для лідерів, які візьмуть участь в АТЕС і саміті Східної Азії в Сінгапурі.

Читайте також: Прем'єр Японії і президент США проведуть саміт наступного тижня

За словами доктора Бек Стратінг, цей візит буде важливим перш за все для нового австралійського прем’єра Скотта Моррісона, який нещодавно очолив уряд країни внаслідок внутрішньопартійної боротьби та зміщення свого попередника Малкольма Тернбулла.

Нагадаємо: бомбардування Дарвіна 19 лютого 1942 року - це найбільша атака, будь-коли здійснена іноземною державою на Австралію, в ній були задіяні 242 літаки, що атакували порт і аеродром. Її також називають «австралійським Перл-Харбором», причому в нападі на Дарвін було використано навіть більше бомб. І хоча місто зазнавало повітряних нальотів ще 58 разів, бомбардування 19 лютого була найважчим: близько 250 осіб були вбиті і ще більше 400 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-