Видворення громадян Туреччини з Молдови: Прем'єр захотів подробиць у спецслужб

Видворення громадян Туреччини з Молдови: Прем'єр захотів подробиць у спецслужб

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп зажадав від Служби інформації і безпеки надати додаткову інформацію у зв'язку з видворенням з країни сімох турецьких громадян, які працювали в молдавсько-турецькому приватному ліцеї «Горизонт».

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У зв'язку з видворенням з Молдови сімох турецьких громадян, глава уряду зажадав від Міністерства освіти, культури і досліджень прийняти всі необхідні заходи для безперебійного продовження освітнього процесу в молдавсько-турецькому приватному ліцеї «Горизонт»», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Столтенберг запевнив Молдову у беззастережній підтримці НАТО

У прес-службі також повідомили, що вимога прем'єра про надання спецслужбами додаткової інформації про видворення з Молдови згаданих громадян пов'язане з необхідністю об'єктивного аналізу ситуації, яка призвела до такого рішення.

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду в цьому зв'язку заявив, що в законодавчому органі пройдуть публічні слухання з даного питання.

Нагадаємо: у четвер компетентні органи Республіки Молдова, на основі поданих Службою інформації і безпеки фактів, прийняли рішення про видворення з країни сімох турецьких громадян (працівники молдавсько-турецького приватного ліцею «Горизонт»), підозрюваних у зв'язках з екстремістськими ісламськими угрупуваннями.

Фото з сайту moldova.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-