Врятованих з печери в Таїланді школярів випишуть з лікарні наступного тижня

Врятованих з печери в Таїланді школярів випишуть з лікарні наступного тижня

Укрінформ
Дванадцять врятованих з печери в Таїланді школярів та їх тренера з футболу випишуть з лікарні 19 липня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Таїланду Піясакон Саколсатайадорн, повідомляє агентство Reuters.

"Всіх їх випишуть з лікарні в північному місті Чіанграй у четвер", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що діти та їх тренер добре відновлюються після випробувань, які вони пережили. Деякі з них мали пневмонію, деякі втратили 5 кг ваги, однак тепер їх здоров'ю нічого не загрожує, розповів міністр.

Водночас тайський міністр зазначив, що на врятованих чекатимуть певні проблеми після виписки з лікарні, зокрема зі славою, яку вони отримали після інциденту.

“Нам необхідно підготувати дітей та їх сім’ї до тієї уваги, яка буде до них прикута, коли хлопці вийдуть з медичної установи”, — зазначив Саколсатайадорн.

Читайте також: Відразу дві кіностудії змагаються за екранізацію тайської історії порятунку

Як повідомлялося, 23 червня в печері Тхам Луанг зникли 12 школярів з футбольної команди віком від 11 до 16 років та їх 25-річний тренер. Підземелля, в якому вони опинилися, простягається майже на 10 км, має кілька входів і виходів, а також великі зали, де сховалися від води зниклі. Їх знайшли через дев'ять днів, але через складнощі з доступом до місцезнаходженням порятунок тривав тиждень. Врятувати всіх вдалося у вівторок, 10 липня.

Після цього американська незалежна християнська кіностудія та телевізійна студія Pure Flix заявила, що планує зняти фільм про підлітків, що застрягли в печері в Таїланді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-