Берлін може запровадити санкції проти Facebook

Берлін може запровадити санкції проти Facebook

Укрінформ
Федеральне відомство з картелів не виключає запровадження санкцій проти соціальної мережі Facebook.

Про це заявив глава відомства Андреас Мундт в інтерв'ю Rheinischen Post.

"Ми можемо почати дії проти порушення, якщо воно буде у Федеративній Республіці Німеччина... Ми засуджуємо те, як компанія збирає та використовує персональні дані, вважаючи це можливим зловживанням на ринку", - сказав Мундт, додавши, що процедури проти іноземних компаній проводяться регулярно.

Facebook критикують за збір даних користувачів без їх відома та згоди, що змусило антимонопольників почати розслідування і пригрозити можливими санкціями компанії напередодні Різдва. "Тепер ми подивимося, як Facebook відреагує на нашу критику", - сказав Мундт. Лише після цього у відомстві будуть думати, як діяти далі. Або американська компанія запропонує власне рішення, або антимонопольне відомство заборонить "збирати та використовувати дані з третіх джерел без явної згоди користувачів".

Читайте також: Референдум про Brexit: Британія вимагає від Facebook і Twitter дані про російські фейки

У середині грудня Федеральне відомство з картелів заявило, що Facebook зловживає домінуванням серед інших соціальних мереж в Німеччині, вимагаючи згоди на необмежений збір даних з третіх джерел, включаючи такі, як WhatsApp messenger та Instagram, а також інтернет-сторінки і мобільні додатки інших власників, які пов'язані з соцмережею.

Рішення в рамках проведеного адміністративного розслідування щодо Facebook, як повідомляє Укрінформ, очікується не раніше літа цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-