Трамп доручив підготувати за місяць план перемоги над ІДІЛ

Трамп доручив підготувати за місяць план перемоги над ІДІЛ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у суботу підписав меморандум з питань національної безпеки, який передбачає розробку силовим блоком адміністрації плану перемоги над ІДІЛ.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Угруповання ІДІЛ – це не єдина загроза з боку радикального ісламського тероризму, з яким мають справу Сполучені Штати, але воно є одним із найбільш порочних і агресивних. Воно також намагається заснувати власну державу, яку ІДІЛ називає "халіфатом". Але в цьому не може бути жодних компромісів чи переговорів. Тому я доручаю моїй адміністрації розробити комплексний план перемоги над ІДІЛ", - йдеться в меморандумі.

Документ, зокрема, передбачає негайну розробку плану перемоги над терористичним угрупованням. "Протягом 30-ти днів, попередній проект плану перемоги над ІДІЛ повинен бути представлений президенту міністром оборони", - зазначається в тексті.

При цьому зауважується, що план має включати рекомендації щодо внесення змін до законодавства та регулятивних актів США, заходи публічної дипломатії, інформаційні операції, кіберстратегію для ізоляції радикальної ідеології ІДІЛ. Крім того, план повинен передбачати пошук нових партнерів у коаліції з протидії ІДІЛ, а також механізми позбавлення терористів джерел фінансування та інших видів прибутків.

Серед виконавців вказуються міністр оборони, держсекретар, глава мінфіну, секретар Ради національної безпеки, директор Національної розвідки, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, помічник президента з питань національної безпеки, а також помічник з питань внутрішньої безпеки й боротьби з тероризмом президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-