Канада продовжуватиме добиватися припинення кровопролиття у Сирії – МЗС

Канада продовжуватиме добиватися припинення кровопролиття у Сирії – МЗС

Укрінформ
Канада та міжнародна спільнота продовжуватимуть вимагати у сторін конфлікту в Сирії дотримання міжнародного гуманітарного права та припинення обстрілів цивільних.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

“Канада та міжнародна спільнота продовжуватимуть вимагати у режиму Асада та його прибічників припинення усіх обстрілів цивільних, бомбардувань лікувальних закладів, відновлення доступу вантажів із медикаментами та продуктами харчування до людей у потребі та відкриття безпечних шляхів евакуації для охочих полегшити страждання”, - сказав Діон.

Він наголосив, що Канада “приголомшена тривалими обстрілами цивільних, багато із яких загинули або зникли протягом останньої доби у намаганні уникнути різанини, яку вчиняють урядові сирійські війська”.

“Сотні тисяч людей по всій країні залишаються у взятих в облогу зонах без жодного гуманітарного доступу. Вони потрапили у пастку, перелякані та обмежені у часі”, - зазначив дипломат.

Діон додав, що Канада занепокоєна становищем сирійців та всіляко підтримує їх.

“Ми реагуємо на ситуацію згуртовуючи міжнародну спільноту в ООН, надаючи життєдайну гуманітарну допомогу, підтримуючи важливу роботу сирійських рятувальників, так званих “Білих шоломів”, притягуючи до відповідальності за використання хімічної зброї, допомагаючи збирати докази, що дозволять жертвам воєнних злочинів та злочинів проти людяності добитися справедливості, а також приймаючи десятки тисяч сирійських біженців”, - підсумував глава МЗС Канади.

Нагадаємо: вподовж останнього року до Канади прибуло більше 35 тисяч біженців із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-