Переговори в Женеві щодо Сирії зупинилися - Держдеп

Переговори в Женеві щодо Сирії зупинилися - Держдеп

Укрінформ
Проведення технічних переговорів між представниками США, Росії, ООН та інших міжнародних структур у Женеві з питань сирійського врегулювання, які стартували 10 грудня, наразі припинилися.

Про це повідомив у середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наразі в Женеві не відбувається жодних технічних консультацій (з питань Сирії – ред.)", - наголосив Кірбі, додавши водночас, що всі учасники процесу залишаються на місці.

Він підкреслив, що глава Державного департаменту США Джон Керрі залишається сфокусованим на проблемі припиненні війни в Сирії.

"В усіх випадках держсекретар наголошував на необхідності покласти край насильству шляхом реального припинення вогню", - зауважив представник відомства.

Характеризуючи нинішню ситуацію в Сирії, речник Держдепартаменту США зауважив: "Ми не можемо заперечувати фактів з місця подій, що Алеппо майже повністю перейшло під контроль режиму. Ми також не можемо заперечувати, про що вже наголошувалося, що завершення облоги Алеппо покладе кінець війні в Сирії".

Кірбі підкреслив, що найкращим способом для розв'язання конфлікту є проведення переговорів у Женеві за участю представників режиму і опозиції з метою досягнення політичного переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-