У Варшаві ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

У Варшаві ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

Укрінформ
У Варшаві вночі відбулася ексгумація третьої жертви Смоленської катастрофи після рішення Національної прокуратури РП провести ексгумацію усіх жертв трагедії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На столичному військовому кладовищі Повонзкі ексгумовано тіло керівника Катинського комітету Стефана Мелака. Під час ексгумації кладовище було оточене поліцією і на нього був заборонений вхід стороннім особам.

Брат загиблого, депутат правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Анджей Мелак нещодавно зазначив, що він погодився на ексгумацію, оскільки це дозволить встановити причини катастрофи і дасть змогу підтвердити, чи саме його брат похований в цьому місці.

Як повідомлялося, у червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано. Цього року буде проведено загалом десять ексгумацій, решту – до кінця наступного року.

Нещодавно, 14 листопада, у Кракові було проведено ексгумацію президентського подружжя Лєха та Марії Качиньських. Після проведення судмедекспертизи міжнародною групою експертів екс-президента та його дружину 18 листопада перепоховано у королівському замку на Вавелі.

Представники національної прокуратури Польщі нещодавно заявили, що ексгумація і проведення судмедекспертизи є необхідним кроком через виявлені неточності під час проведення судмедекспертиз у Росії. Нинішнє дослідження тіл загиблих дасть змогу встановити, яких помилок припустилися під час попередньої судмедекспертизи у РФ. У Польщі не виключають, що в результаті проведення ексгумацій можна очікувати на підтвердження інформації про підміну тіл у могилах. Судмедекспертиза має встановити причини смертей, механізм загибелі, а також реконструювати перебіг подій в останній фазі польоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-