Кліматична конференція завершилася забороною вугілля і зверненням до Трампа

Кліматична конференція завершилася забороною вугілля і зверненням до Трампа

Укрінформ
В марокканському місті Марракеш завершилася Всесвітня конференція ООН з питань зміни клімату. Учасники виробили план дій щодо реалізації Паризького угоди щодо клімату, підписаної в грудні 2015 року.

Про це повідомляє Deutshe Welle.

Серед найбільш важливих рішень, ухвалених в Марокко, є повна відмова від вугілля. 48 країн, які особливо потерпають від змін клімату, хотіли б "якомога швидше" - не пізніше 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Робиться це з метою не допустити глобального потепління більше, ніж на 1,5 градуси. Ці цифри зазначені в Паризькій угоді, але вважаються жорсткими, відзначає агентство dpa.

Також за ініціативою Німеччини буде створений невеликий партнерський офіс у Вашингтоні, де надаватимуться консультаційні послуги країнам, які не мають достатнього досвіду в захисті клімату. За словами міністра охорони довкілля ФРН Барбари Хендрікс, 150 країн на планеті ще жодного разу не розробляли планів захисту клімату.

Учасники конференції звернулися до майбутнього президента США Дональда Трампа із закликом не виходити з Паризького угоди. Міжнародне співтовариство веде "велику битву за майбутнє нашої планети", заявив глава МЗС Марокко Салахеддін Мезуар, який очолює оргкомітет Всесвітньої конференції ООН з питань зміни клімату. "Ми звертаємося до вашого прагматизму і почуття обов'язку", - пояснив він, маючи на увазі Трампа.

Під час передвиборчої кампанії кандидат від республіканців неодноразово заявляв, що в разі свого обрання відмовиться від Паризьких угод. За його словами, глобальне потепління - це містифікація. Щоб "захистити американських робітників", він планує зупинити багатомільярдні виплати програм ООН із запобігання зміни клімату, а замість цього використовувати гроші для створення екологічної інфраструктури в США. Більш того, в одному з повідомлень у мікроблозі Twitter Трамп написав, що глобальне потепління вигадали китайці.

У 2017 році кліматична конференція мала пройти на островах Фіджі. Але оскільки архіпелаг не в змозі прийняти на своїй території 15-20 тисяч учасників, захід з логістичних міркувань було вирішено перенести в Бонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-