США вважають Гутерріша сильною кандидатурою для головування в ООН

США вважають Гутерріша сильною кандидатурою для головування в ООН

Укрінформ
Антоніу Гутерріш, затверджений у четвер Генасамблеєю ООН на посаду наступного генерального секретаря Організації, стане "твердим лідером" у подоланні найбільших сучасних викликів для міжнародної спільноти.

Про це зауважив у своїй заяві у четвер державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Світ стикається з безпрецедентною кількістю проблем - від припинення конфлікту в Сирії та вирішення найгіршої глобальної кризи біженців з часів Другої світової війни до імплементації Паризької угоди з питань змін клімату та цілей сталого розвитку", - зауважив Керрі.

Перебуваючи на посаді Верховного комісара ООН у справах біженців, Антоніу Гутерріш має власний досвід, бачення і моральний авторитет у подоланні цих викликів. "ООН потребує твердого лідера на чолі, і пан Гутерріш, як доводить досвід, може виконувати цю роль", - зауважив держсекретар США.

Джон Керрі також привітав інших кандидатів, які впродовж виборчого процесу в ООН представляли свої ідеї для поліпшення роботи Організації. Крім того, він подякував нинішньому генсеку ООН Пан Гі Муну, чиї повноваження спливають наприкінці 2016 року, за його досягнення на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-