Для біженців найгостинніші Китай, Британія і Німеччина, найменше - Росія

Для біженців найгостинніші Китай, Британія і Німеччина, найменше - Росія

Опитування
Укрінформ
Багато людей із розумінням ставляться до причин, що змушують людей ставати біженцями, і готові приймати їх у своїх країнах і навіть у власних оселях. Найбільше таких у Китаї, Великій Британії і Німеччині, найменше - в Росії.

Такі результати першого аналізу Refugees Welcome Index, проведеного правозахисною організацією Amnesty International.

«Китай, Німеччина і Велика Британія очолюють список в індексі готовності суспільства прийняти біженців; Росія - замикає його", - йдеться в доповіді.

Опитування, що охопило 27 тисяч осіб у 27 країнах у різних куточках світу, показало, наскільки не відповідає антиіммігрантська риторика політиків громадській думці, стверджують укладачі рейтингу. Згідно з їх аналізом, переважна більшість людей - 80% - готові радо вітати біженців, причому немало тих, хто не проти розмістити їх у себе.

Зокрема, у Китаї 46% респондентів заявили, що у разі потреби запросять біженців пожити в їхніх сім'ях. У Німеччині таких кожний десятий, при цьому 56% згодні жити по сусідству з шукачами притулку і 96% не проти того, щоб біженців приймала їх країна. У Великій Британії готові прийняти в сім'ю тих, хто рятується від війни, 29% опитаних, 47% - у своєму мікрорайоні, 87% - взагалі в країні.

При цьому в Росії та Індонезії готовність поселити у себе біженця виявив лише 1% опитаних.

Загалом по світу готовність узяти до себе біженця має 1 з 10 опитаних, жити з біженцями по сусідству - кожний третій. Лише 17% опитаних висловилися категорично проти того, щоб їхні країни приймали людей, які потребують притулку.

І тільки в Росії майже дві третини опитаних (61%) заявили, що відмовили б біженцям у в'їзді до країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-