ЄС складе новий

ЄС складе новий "чорний список" офшорних країн

Укрінформ
Європейський Союз закликав держави-члени терміново розробити й ухвалити новий список глобальних офшорів після оприлюднення "панамських документів".

Про це повідомляє AFP.

"Держави-члени мусять продемонструвати чіткі зобов'язання у процесі створення нового списку ЄС... для боротьби з ухиленням від сплати податків", - сказав комісар ЄС з питань економіки П'єр Московічі.

За його словами, 28 країн ЄС мають узгодити єдині критерії для складання такого списку, що має стати ключовим інструментом у боротьбі із податковим шахрайством.

"Стрімкий прогрес у цьому питанні був важливим ще до "панамських документів". Зараз це абсолютно необхідно", - додав єврокомісар.

Московічі висловив сподівання, що новий список буде складений "упродовж шести місяців".

Торік ЄС уже оприлюднював список із 30 "держав, які не співпрацюють", але його розкритикували за "неповноту і застарілість". Утім, Панама увійшла в цей перелік.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Прокуратура Панами розпочала розслідування у зв'язку з діяльністю численних офшорних компаній, зареєстрованих панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-