У неділю в Кишиневі мітингують прихильники об'єднання Молдови з Румунією

У неділю в Кишиневі мітингують прихильники об'єднання Молдови з Румунією

Укрінформ
З ініціативи створеної кілька років тому в Кишиневі Ради Об'єднання Молдови з Румунією в неділю, 27 березня, пройде мітинг, приурочений до 98-ї річниці Акта про приєднання до Румунії.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У прес-службі Ради повідомили, що мітинг пройде в сквері перед Національним театром опери та балету. Після акції її учасники пройдуть «Маршем Об'єднання» головною магістраллю Кишинева – бульваром імені Штефана Великого.

Як повідомили в Національному інспектораті поліції, під час мітингу вулиці, прилеглі до бульвару, тимчасово будуть закриті для автотранспорту. Керівник Інспекторату поліції Марін Максіан закликав мітингувальників не піддаватися на провокації і діяти в межах чинного законодавства про мітингах і зборах.

Організатори мітингу, зі свого боку, запевнила, що маніфестації будуть мирними.

За даними останнього соціологічного опитування, проведеного наприкінці 2015 року Інститутом публічних політик, за об'єднання Молдови з Румунією виступають близько 20% громадян Молдови.

Нагадаємо, 27 березня 1918 року тодішній парламент Молдавської Народної республіки Сфатул Церій (Державна рада) підписав акт про приєднання Молдови (територія між Прутом і Дністром) до Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-