Допінг-скандал у РФ: вже п’ятого спортсмена спіймали на мельдонію

Допінг-скандал у РФ: вже п’ятого спортсмена спіймали на мельдонію

Укрінформ
Сліди мельдонія було знайдено у допінг-пробі А доігровщика московського «Динамо» і збірної Росії з волейболу Олександра Маркіна. 

Про це повідомляє Нова газета із засланням на агентство «Р-спорт».

"За даними видання, Маркін виступає за «Динамо» з 2009 року. Волейболіст по два рази ставав срібним і бронзовим призером чемпіонатів Росії, а у 2012 і 2015 вигравав Кубок ЕКВ.

У 2013 і 2015 роках він завойовував золото на Універсіадах у складі збірної Росії. На Універсіаді-2015 був прапороносцем національної команди на церемонії відкриття. Крім того, у  2015 році Маркін став бронзовим призером Європейських ігор у Баку", зазначається у повідомленні.

Раніше мельдоній було знайдено у допінг-пробах ще чотирьох російських спортсменів. Його знайшли у олімпійського чемпіона шорт-трекіста Семена Єлістратова, п'ятиразового чемпіона світу ковзаняра Павла Кулижніков. А також у тенісистки Марії Шарапової і фігуристки Катерини Бобрової.

Відразу три компанії-спонсори припинили співробітництво з Марією Шараповою: німецький автоконцерн Porsche, один з найбільших виробників спортивних товарів Nike і швейцарський виробник годинника TAG Heuer.

Мельдоній увійшов до списку заборонених препаратів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-