Франція закликає британські ВПС допомогти у Сирії

Франція закликає британські ВПС допомогти у Сирії

Укрінформ
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан написав статтю в британське видання The Guardian із закликом до Королівських повітряних сил Британії (RAF) про приєднання до "бою в серці "ІДІЛ".

Стаття опублікована у четвер ввечері на сайті The Guardian.

Міністр Ле Дріан написав, що бажає, щоб ВПС прийняли бій в самому серці "ІДІЛ" (в Сирії – ред.), захищаючи себе і роблячи наші країни і людей спокійніше".

The Guardian прокоментував, що виступивши з такою публікацією, французькийуряд зробив вкрай незвичайний крок для того, щоб висловити надію, що британські ВПС скоро будуть працювати пліч-о-пліч зі своїми французькими партнерами".

Варто відзначити, що звернення до британського народу від французького військового міністра опубліковано У день, коли британський прем'єр-міністр Девід Кемерон представив членам нижньої палати парламенту країни свій план дій відносно Сирії з урахуванням залучення королівської авіації у боротьбу з "ІДІЛ".

Ле Дріан також звернувся до британських парламентаріїв із закликом не підводити народ Франції у світлі атак на Париж.

Він також висловив переконання, що військові можливості Королівства "додадуть додаткового і екстремального тиску на терористичну мережу ІДІЛ".

"Так само, як Франція, Сполучене Королівство працює над перемогою над "ІДІЛ", тренуючи місцеві сили, вражаючи цілі в Іраку і надаючи життєво важливу підтримку розвідкою", - написав глава оборонного відомства Франції.

Він стверджує, що унікальна військова техніка на озброєнні Великої Британії додасть міцності коаліції в бойових місіях в Сирії. "У ВПС є значні можливості для високоточних ударів, повітряної розвідки і дозаправки в повітрі", - нагадав він.

Раніше в четвер Кемерон закликав депутатів нижньої палати парламенту підтримати в найближчі тижні законопроект про розширення географії британських авіаударів на територію Сирії, які є одним з пунктів "всеосяжної стратегії уряду для подолання "ІДІЛ".

Нагадаємо, у 2013 році британські парламентарії висловилися проти участі країни в повітряної кампанії проти урядових сил на території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-