Сирійський конфлікт не відверне уваги США від України – генерал Ходжес

Сирійський конфлікт не відверне уваги США від України – генерал Ходжес

Укрінформ
Конфлікт у Сирії не відверне увагу Вашингтона від вирішення конфлікту на Донбасі. Росія повинна виконати взяті на себе міжнародні зобов’язання щодо виконання Мінських домовленостей.

Про це в четвер у Варшаві заявив командувач сухопутних військ США в Європі генерал Бен Ходжес, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Росія повинна виконати свої зобов’язання і поважати міжнародні норми. Окупація суверенної території України має завершитися. Нашу увагу не відверне те, що відбувається в Сирії",- заявив Ходжес.

Він нагадав, що під час минулорічного саміту НАТО у британському Ньюпорті усі країни Альянсу визнали, що силова зміна кордонів України є неприпустимою.

Посол США в Польщі Пол Уейн Джонс зазначив, що він чув про занепокоєння з приводу нібито можливого пом’якшення відносин Вашингтона з Москвою у зв’язку із спільними діями проти "Ісламської держави" в Сирії.

"Немає нічого більш хибного. Президент Барак Обама чітко сказав, що ми сповідуватимемо наші принципи в Україні і наполягатимемо на повній реалізації Мінських домовленостей", - наголосив Джонс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-