Відомі люди в Росії вимагають припинити цькування Макаревича

Відомі люди в Росії вимагають припинити цькування Макаревича

Укрінформ
Євген Ройзман, Михайло Прохоров, Ірина Прохорова і Леонід Ярмольник звернулися до російської влади на захист Андрія Макаревича

Мер Єкатеринбурга Євген Ройзман, політик і підприємець Михайло Прохоров, головний редактор видавництва НЛО Ірина Прохорова і актор Леонід Ярмольник звернулися до російської влади на захист Андрія Макаревича.

Вони написали звернення до президента, прем'єра, Ради федерації і Держдуми, а також до ЗМІ із закликом не допустити цькування музиканта, повідомляє Еспрессо.TV.

"В інтернеті розгорнуто справжнє інформаційне цькування відомого діяча культури, рок-музиканта, лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича. Услід за поширенням брехні про нібито наявність у Макаревича бізнесу на українській території, в інтернеті був організований незалежний збір підписів за позбавлення Андрія Макаревича усіх державних нагород. Цей документ автори передбачливо розмістили на ресурсі, який не відноситься до російської юрисдикції (www.change.org), оскільки російське законодавство жорстко карає за подібні висловлювання", - зазначається у зверненні.

У розміщеній в Мережі петиції відомого музиканта звинувачують у "підбурюванні до вбивства людей", а самого Макаревича називають "помічником фашистів", який не повинен володіти орденом "За заслуги перед Вітчизною".

За словами авторів звернення, "цю мерзотну кампанію вже підтримали окремі представники "Единой России" і деякі засоби масової інформації".

Раніше в інтернеті почався збір підписів під зверненням до президента РФ Путіна з вимогою позбавити Макаревича звання народного артиста Росії і ордену "За заслуги перед Вітчизною".

Причиною стала участь популярного співака в антивоєнному мітингу 15 березня в Москві. Тоді музикант виступив проти агресії Росії стосовно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-