Опубліковано репортаж 1941 року з Перл-Харбора

Опубліковано репортаж 1941 року з Перл-Харбора

Укрінформ
Газета The Washington Post опублікувала написаний 71 рік тому репортаж журналістки - очевидця нападу на Перл-Харбор 7 грудня 1941 року

Газета The Washington Post опублікувала написаний 71 рік тому репортаж журналістки - очевидця нападу на Перл-Харбор 7 грудня 1941 року.

Як повідомляється, стаття була опублікована напередодні чергової річниці події, пише Корреспондент.net.

"У мене як у журналіста є історія, і я думаю, що жінки Гавайських островів повинні її почути. Я розповідаю її, тому що я думаю, що вона може допомогти іншим жінкам, які беруть участь у цій боротьбі, і вони не поставляться до того, що відбувалося легковажно", - написала кореспондент газети Honolulu Star-Bulletin Бетті Макінтош через тиждень після нападу Японії на військово-морську базу США на Гаваях.

Однак редакція видання вважає статтю дуже натуралістичною і вирішила, що деякі подробиці можуть розстроїти читачів. Репортаж так і не був опублікований.

Зокрема, журналістка описала наслідки бомбардування Перл-Харбора, зруйноване місто, а також розповіла про відвідування місцевих моргів. Окрім того, вона розповіла про жінок, які телефонували в редакцію газети і пропонували свою допомогу потерпілим від бомбардування

Слід зазначити, що зараз Бетті Макінтош 91 рік.

Нагадаємо, внаслідок атаки на Перл-Харбор було знищено чотири лінкори, крейсер, двох есмінців, кілька допоміжних суден і 188 літаків. Чотири лінкори, три легкі крейсери, есмінець, два допоміжні судна і більш як 100 літаків зазнали пошкоджень.

Втрати американців становили 3 тисячі 581 чоловік. Японці втратили 29 літаків і шість підводних човнів (з них п'ять надмалих), понад 70 літаків зазнали пошкоджень.

Внаслідок Гавайської операції та подальших Філіппінської й Малайської операцій 1941-1942 років Японія почала панувати на морі й здобула свободу дій в акваторії Тихого океану.

Раптовим нападом на американську військову базу Японія розв'язала війну проти США. 8 грудня війну Японії оголосили США, Великобританія, Канада і ряд інших країн.

7 грудня за традицією відзначається в Америці траурними церемоніями і патріотичними акціями з маршами під духові оркестри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-