Франція виділить грант у €756 тисяч на відновлення зв’язку у прифронтових регіонах України

Франція виділить грант у €756 тисяч на відновлення зв’язку у прифронтових регіонах України

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації і французька федерація InfraNum підписали меморандум про співпрацю у відновленні телеком-мереж у прифронтових громадах.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Меморандум із французькою федерацією InfraNum, яка обʼєднує понад 200 телеком-компаній, передбачає €756 тисяч гранту. За ці кошти запустимо пілотний проєкт і відновимо інтернет та звʼязок у прифронтових громадах, а перед цим — проведемо якісне дослідження і проаналізуємо збитки», - йдеться в повідомленні.

Федоров зауважив, що збитки телеком-мережі в Україні зростають з кожним днем. За даними Світового банку, на повну реконструкцію та відновлення електронних комунікацій треба буде щонайменше $4,67 млрд протягом 10 років. Проте Україна вже працює з партнерами над відновленням інтернет-інфраструктури на прифронтових територіях.

Читайте також: Шведський бізнес готовий до співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях

Віцепрем’єр-міністр також обговорив зі спеціальним уповноваженим президента Французької Республіки з питань економічної допомоги та відбудови України Пʼєром Ельброном подальше активне залучення нових грантів та інвестицій від французького телекому для відбудови української телеком-мережі.

Як повідомлялося, уряд Німеччини надав гранти на загальну суму 700 тис. євро 68-ми операторам телекомунікаційних послуг на деокупованих територіях на відновлення доступу населення до інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-