Шведський бізнес готовий до співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях

Шведський бізнес готовий до співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях

Укрінформ
Шведський бізнес зацікавлений у збільшенні своєї присутності в Україні, а також у розвитку співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях - енергетиці, телекомунікаціях та кібербезпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі першого віцепрем'єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко з віцепрем’єр-міністром та міністром енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

«Ми обговорили конкретні проєкти, які можуть бути цікаві для інвестицій шведським компаніям. Почули від колег, що шведський бізнес, який вже працює в Україні, зацікавлений у збільшенні своєї присутності, а потенційні інвестори висловлюють зацікавленість у співпраці в таких високотехнологічних галузях, як класична та зелена енергетика, телекомунікації та кібербезпека. Для нас дуже важливо локалізувати такі високотехнологічні виробництва в Україні», - зазначила Свириденко.

Фото: Мінекономіки

Під час зустрічі сторони обговорили можливості для збільшення підтримки енергетичного сектору України на фоні чергових ракетних обстрілів з боку РФ та інвестиції до інших ключових секторів економіки, які будуть пріоритетними у 2024-2027 роках і мають найбільший потенціал для зростання. Також мова йшла про можливість залучення шведського Експортно-кредитного агентства до страхування воєнних ризиків для шведських інвесторів.

Читайте також: Україна і Швеція поглиблять співпрацю в атомній галузі

Як повідомляв Укрінформ, Швеція виділила 26,4 млн євро фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (Фонд E5P) для грантової підтримки проєктів енергоефективності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-