Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

Дайджест
Укрінформ
Укрінформ продовжує розповідати про відновлення постраждалих регіонів України. 

У цьому випуску знайдете наше ексклюзивне інтерв'ю та покрокову інфографіку як отримати компенсацію за зруйноване житло. Підписатися на розсилку можна за лінком.

ІНТЕРВ’Ю

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді вчетверте від початку повномасштабного вторгнення відвідує Україну. В ексклюзивному інтервʼю Укрінформу він відверто зізнається, що переживає через звикання світу до нашої війни, та закликає солідаризуватися одне з одним тих, хто лишився, і тих, хто був змушений покинути країну.

Фото Кирила Чуботіна
Фото Кирила Чуботіна

“Мій найбільший страх зараз криється у тому, що люди звикають до війни в Україні, що зрештою веде до зменшення уваги та відчуття нагальності. Виникають інші кризи, як у Газі, й конкуренція. Увага світу, на жаль, дуже короткострокова й обмежена. Нагадувати світові, що війна триває, є моїм обов’язком як керівника однієї з найбільших гуманітарних організацій.” - Філіппо Гранді.

ІНФОГРАФІКА УКРІНФОРМ

Компенсація за зруйноване або пошкоджене житло: як отримати?

За інформацією erecovery.diia.gov.ua, kmu.gov.ua
За інформацією erecovery.diia.gov.ua, kmu.gov.ua

Сертифікат можуть отримати ті громадяни, чиє житло було знищено внаслідок бойових дій від 24 лютого 2022 року. Житловий сертифікат має строк дії протягом п'яти років з моменту видання, і його можуть використати лише власник житла або його прямий спадкоємець. Цей сертифікат не може бути переданий третім особам. Як отримати сертифікат на житло покроково.

НОВИНИ УКРІНФОРМ

На Форумі з відновлення України у Стамбулі була створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови. Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков пояснив принципи залучення турецького бізнесу у коментарі Укрінформу.

ВІДЕО УКРІНФОРМ

У бібліотеці КПІ працює smart-укриття для студентів.

Сучасний безпечний простір для навчання та студентських івентів поєднує функції укриття та коворкінгу. Студенти Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського можуть вільно відвідувати мультифункціональний простір, для всіх інших є окремий цінник. Приміщення є також на мапі укриттів Києва, а ще воно функціонує навіть уночі, коли лунає повітряна тривога.

Будівництво CLUST SPACE тривало майже п’ять місяців.

ФОТО УКРІНФОРМ

У Харкові запрацював відремонтований пологовий будинок, який опинився під обстрілами в березні 2022 року.

Відновили пошкоджене приміщення за сприяння Міжнародної організації з міграції.

“З сьогоднішнього дня Харківський пологовий будинок №1 знову приймає вагітних. Медзаклад працюватиме у штатному режимі, як це було до війни і руйнувань, спричинених обстрілами ворога і до нього вже шпиталізували двох перших пацієнток”, - розповів міський голова Ігор Терехов.

Окрім цього, за словами мера, цьогоріч в Харкові планують відбудувати 157 житлових будинків, крім того, місто не відмовляється від масштабних проєктів - будівництва нових станцій метрополітену.

Фото В’ячеслава Мадієвського
Фото В’ячеслава Мадієвського

Стежте за новинами про відбудову - підпишіться на нашу щотижневу розсилку. Щопонеділка ви будете отримувати усі головні тексти, фото та відео про відновлення України. Якщо вам сподобалось, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала.

Наступний дайджест з відбудови України очікується 12 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-