Українсько-турецька робоча група з відновлення збиратиметься що три місяці - Кубраков

Українсько-турецька робоча група з відновлення збиратиметься що три місяці - Кубраков

Ексклюзив
Укрінформ
Спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, створена у межах Форуму з відбудови України, збиратиметься що три місяці, її очолюватимуть міністри, а в складі будуть представники бізнесу обох країн та держзамовники з України.

Про це у коментарі Укрінформу сказав віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що у 2022 році у присутності президентів України і Туреччини у Львові було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури.

“Сьогодні було підписано документ про створення механізму взаємодії - робочої групи. Ми вже намітили, як вона буде працювати. Цю робочу групу очолюють міністри, в її складі з боку Туреччини представники бізнесу, з боку України - представники бізнесу та державні замовники, такі як Агенція відновлення, Укрзалізниця, Адміністрація морських портів та інші. Робоча група буде збиратися кожні три місяці - розбиратимемо проблемні питання по існуючих проєктах та обговорювати нові”, - пояснив Кубраков.

За його словами, вже домовлено, що наступна зустріч відбудеться в Україні за три місяці.

Він зауважив, що сьогодні обговорювалися пріоритети відбудови, що саме потрібно Україні під час війни та після її завершення.

"Дійсно великі виклики, великий обсяг робіт, який потрібно буде реалізувати. Частина турецьких компаній уже присутня на українському ринку. Вони не залишили країну під час війни. Частина компаній планує зайти в Україну, в різні сектори”, - зазначив урядовець.

Віцепрем'єр-міністр зауважив, що турецькі компанії беруть участь у найважливіших інфраструктурних проєктах в Україні.

“Зокрема, це захист енергетичної інфраструктури, відбудова мостів, зруйнованих унаслідок агресії Російської Федерації. І ми можемо говорити про вже реалізовані проєкти. Сподіваюся, прийдемо до конкретних результатів по наших пріоритетах на відновлення - по залізниці, портовій інфраструктурі, дорожній інфраструктурі, по житлу. І якщо турецькі компанії ще не присутні в якихось секторах, то маю надію, що будуть присутні”, - сказав Кубраков.

Читайте також: Цьогоріч на програму єВідновлення потрібно додаткові ₴10 мільярдів - Кубраков

Як повідомляв Укрінформ, на Форумі з відбудови України, що пройшов у Стамбулі, була створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, яка підтримуватиме інфраструктурні проєкти.

18 серпня 2022 року у Львові Україна та Туреччина підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає участь Анкари у повоєнній відбудові країни. Документ був підписаний у присутності Президентів України і Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Тайїпа Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-