Україна й Туреччина створили спільну робочу групу з відбудови

Україна й Туреччина створили спільну робочу групу з відбудови

Фото
Укрінформ
На Форумі з відновлення України, що проходить у Стамбулі, створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, яка підтримуватиме інфраструктурні проєкти.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«В рамках Форуму була створена Спільна робоча українсько-турецька група з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force). Вона визначила такі пріоритетні напрямки співпраці: відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах; проєкти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту; захист критичної інфраструктури та відновлення житла; авіація», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Стамбулі відбулася зустріч віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу. Наголошується, що сторони обговорили практичні кроки для залучення турецького бізнесу до відбудови.

Читайте також: Шмигаль запросив словацький бізнес долучитися до відновлення України

Зокрема, йшлося про розробку проєктних рішень для розвитку акваторії та морських портів України, будівництва доріг та відновлення авіаруху.

«Турецькі державні та бізнес-структури мають глибоку технічну експертизу та досвід відновлення інфраструктури після війн в Афганістані та Іраку. Водночас є важлива для нас практика роботи з міжнародними фінансовими інституціями та організаціями. Впевнені, що така взаємовигідна співпраця сприятиме підвищенню експортного потенціалу обох країн, розширенню логістики та зовнішньоекономічних зв'язків», – зазначив Кубраков.

Як повідомлялося, 18 серпня у Львові Україна та Туреччина підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає участь Анкари у повоєнній відбудові нашої країни. Документ був підписаний у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-