ЄС вилучив із «зеленого» списку для подорожей Аргентину, Австралію й Канаду

ЄС вилучив із «зеленого» списку для подорожей Аргентину, Австралію й Канаду

Укрінформ
Рада ЄС оголосила рішення вилучити ще три країни – Аргентину, Австралію й Канаду – з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.

Як повідомляє Укрінформ, таке рішення оприлюднене сьогодні на сайті Європейської Ради

«Відповідно до рекомендацій щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу, Рада ЄС оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів та територіальних утворень, для яких обмеження на подорожі мають бути скасовані. Зокрема, Аргентина, Австралія та Канада були видалені з переліку», – йдеться у повідомленні.

Із 17 січня 2022 року країни-члени ЄС можуть поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для громадян таких третіх держав: Бахрейн, Чилі, Колумбія, Індонезія, Кувейт, Нова Зеландія, Перу, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Південна Корея, Об’єднані Арабські Емірати, Уругвай та Китай (за умови взаємності).

Обмеження на подорожі мають також поступово скасовуватися для спеціальних адміністративних регіонів Китаю – Гонконгу та Макао. До таких територій на особливих умовах віднесено також Тайвань.

Читайте також: Британія з лютого скасовує обов'язковий тест для вакцинованих мандрівників - ЗМІ

Критерії для визначення країн, з якими члени ЄС можуть поступово скасовувати обмеження, були оновлені 20 травня 2021 року. Вони враховують епідемічну ситуацію, а також загальні заходи для протидії пандемії COVID-19.

На країни, асоційовані із Шенгенською зоною (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), також поширюються ці рекомендації.

Рада ЄС ухвалила рекомендації щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу 30 червня 2020 року. Відповідний перелік країн регулярно переглядається та оновлюється за рішенням Ради ЄС.

Як вже повідомлялося, Україна у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації була вилучена із «зеленого» списку ЄС з 9 листопада 2021 року. Водночас громадяни України можуть подорожувати до країн Євросоюзу за наявності чинних та відповідних COVID-сертифікатів. Умови для подорожей в країни ЄС можуть різнитися, тож їх перед поїздкою варто уточнювати на сайті МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-