Біля Львова з’явиться нова інтерактивна локація для туристів

Біля Львова з’явиться нова інтерактивна локація для туристів

Укрінформ
У селі Підгайчики, що поблизу Львова, невдовзі відкриють музейно-культурний центр «На Унтервалю». Тут покажуть багатокультурне минуле галицького села, де упродовж 150 років (до 1939-го) жили разом українці, німці, євреї та поляки.

Як передає Укрінформ, про це «Високому замку» розповів керівник проєкту Станіслав Клосовський. 

За його словами, місцеві активісти, історики й краєзнавці уже зібрали експонати для музею. Це предмети побуту, культові речі, меблі, стародруки тощо. Загалом в експозиції музею буде понад сто експонатів.

«У музеї буде інтерактивна експозиція, яка залучатиме гостей до взаємодії, і сучасна фотозона з використанням предметів спадщини. Музей також представить «живі» історії з минулого. Працюватимуть аудіогіди українською, німецькою і англійською мовами», – зазначив Клосовський.

Читайте також: На Львівщині у садибі Франка влаштують етнофест

Ініціатори проєкту кажуть, музей буде цікавим насамперед для тих туристів, які їдуть на екскурсію до Золочівського замку, Глинянського музею, Унівської лаври, – дорогою туди матимуть змогу завітати до «На Унтервалю».

«Розповідаємо про побут українців, німців, поляків і євреїв, які жили тут до Другої світової війни. Розповімо історію домівок, покажемо, хто тут мешкав раніше, як вони взаємодіяли та що залишили — у традиціях, ландшафті, ментальності. А ще відтворюємо деталі кулінарних, обрядових і релігійних традицій представників чотирьох культур, які жили тут колись. У перспективі у нас також можна буде власноруч створити й продегустувати цікавинки місцевої кухні», – додав Клосовський.

Фото: @uwculturalhouse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-