На Львівщині у садибі Франка влаштують етнофест

На Львівщині у садибі Франка влаштують етнофест

Укрінформ
У Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» на Львівщині в суботу, 28 серпня, відбудеться V етнофест у садибі Франка з понад 50 локаціями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління туризму та курортів Львівської ОДА у Фейсбуці

Захід розпочнеться о 10:00 у селі Нагуєвичі Дрогобицького району і триватиме до 23:00. Проводиться він у межах святкування 165-го ювілею від дня народження письменника, вченого, політичного і громадського діяча Івана Франка.

Серед 50 етнолокацій, що діятимуть на фестивалі, – «Ткацький цех» за бойківськими традиціями від майстрині Галини Гром, майстер-класи зі створення зернових кораликів та народного хусткування, а також народних танців від Віри Олеш, ляльки-мотанки від майстрині Ірини Яким, майстер-клас ґонтових ікон від Левка Скопа, «Бойківський розпис вуликів у саду І. Франка», майстер-клас виробів з соломи «Вухата сова» від Галини Данило, реконструкція епохи «Захара Беркута: руські лицарі, мечі та кольчуги, шолом і звитяга», кухня «Бойківське барбекю», пряники за рецептами родини Пархуць, театралізовані екскурсії та квести, дитячий художній пленер.

Крім того, діятимуть «Франко-театр», літературна ватра, відбудеться благодійний фолькконцерт просто неба за участю гуртів з Дрогобича, Борислава, Мирнограда, Львова, Києва.

Читайте також: На фестивалі «Я – гуцул» покажуть процес приготування «білого золота»

У межах фестивалю працюватиме мандрівна фотолокація «Франко-Байк». Також буде місцина грибарства, мисливства і рибальства.

Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» – це популярний український скансен, створений на території родинного маєтку Франків, який сьогодні діє як креативний майданчик для збереження історичної пам'яті про Івана Франка, розвитку української культури та виховання молоді за методикою "Приїжджай, бо тут цікаво!".

У заповіднику постійно діють Літературно-меморіальний музей Івана Франка із скульптурною композицією «Іван Франко і світова література», Музей «Садиба Івана Франка», Заповідний художньо-меморіальний комплекс «Стежка Івана Франка», Будинок літератора та підземелля музею з міжнародною виставкою «Посмертна маска вічно живого».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-