На фестивалі «Я – гуцул» покажуть процес приготування «білого золота»

На фестивалі «Я – гуцул» покажуть процес приготування «білого золота»

Укрінформ
У селі Самакова, що на Буковині, 28-29 серпня проведуть фестиваль "Я – гуцул", на якому покажуть побут горян і процес приготування гуцульського "білого золота" – бринзи.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ. 

"Колоритний фестиваль "Я – гуцул" відбудеться цими вихідними, 28 та 29 серпня, у селі Самакова Конятинської територіальної громади. Головна мета заходу – показати гостям побут горян, як вони живуть, бережуть традиції, шанують релігійні свята, плекають давні співанки", – йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що фестиваль працюватиме у трьох напрямках – туристичному, спортивному та мистецькому.

Зокрема, охочі зможуть побувати на змаганнях із волейболу. Також можна буде побувати на екскурсії в давніх хатах, яким понад 100 років, де збережені автентичні знаряддя праці гуцулів, глинобитні печі, взяти участь у майстер-класах із різноманітних ремесел.

"Основне ж дійство відбуватиметься на полонині, куди гостям пропонують дістатися пішки, на конях чи на позашляховиках. Тут гратимуть музики, а вівчарі продемонструють процес приготування гуцульського "білого золота" – бринзи", – додали в обласній адміністрації.

Читайте також: Міжнародний фестиваль Operafest Tulchyn стартує на Вінниччині

Стартує фестиваль у суботу о 10:00 у центрі села Самакова біля будинку культури.

На в’їзді у село гостям роздаватимуть програму зі списком атракцій, маршрутів, а також контакти господарів, у яких можна буде поїсти і переночувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-