
Етнографи збирають кошти на книгу старовинних рецептів "Смачна Кіровоградщина"
На Кіровоградщині учасники етнографічного проєкту "Баба Єлька" збирають кошти, щоб видати книгу зібраних під час експедицій старовинних кулінарних рецептів.
19 лютого 2021
На Кіровоградщині учасники етнографічного проєкту "Баба Єлька" збирають кошти, щоб видати книгу зібраних під час експедицій старовинних кулінарних рецептів.
17 лютого 2021
Чернігівщина приєднується до реалізації проєкту "Дорога смаку та вина", який в Україні вже три роки реалізується за підтримки Євросоюзу.
08 лютого 2021
Буковинський центр культури і мистецтва збирає унікальні рецепти страв для путівника «Смаки Буковини».
02 лютого 2021
У столиці України впродовж 2021 року мають намір розробити сучасні гастрономічні тури для приваблення туристів.
16 грудня 2020
У закарпатському місті Мукачево через локдаун скасували найбільший винний фест країни «Червене вино», який планувалося провести з 8 до 14 січня. Наразі з Асоціацією виноробів Мукачівщини обговорюють формат проведення події в онлайні.
13 грудня 2020
Туристичною візитівкою Одещини наступного сезону може стати майже 800-кілометровий еногастрономічний маршрут "Дорога вина та смаку Української Бессарабії".
21 листопада 2020
Туристичні атракції Закарпаття та Підкарпатського воєводства (Польща) об’єднали у винному маршруті.
16 листопада 2020
На Прикарпатті шість об’єднаних тергромад взялися за розроблення бренду "Смак східної Бойківщини".
29 жовтня 2020
Асоціація карпатських ватагів приєдналася до проєкту «Дорога смаку Прикарпаття». Його «родзинкою» стане гуцульська коров’яча бриндза.
22 жовтня 2020
У селі Стадниця поблизу Вінниці в суботу, 31 жовтня, влаштують сімейне свято "День гарбуза у Дунстані" з гастрономічно-розважальною програмою.
У місті Лева на семінарі в межах проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень України» розглянули потребу акцентування на унікальних місцевих продуктах для стимулювання розвитку гастрономічного туризму в області.
21 жовтня 2020
На Вінниччині у місті Бар запрацював стартап-проєкт зі створення ресторану крафтових середньовічних страв "Кухня Бони", названий на честь засновниці міста – польської королеви Бони Сфорци.
19 жовтня 2020
У Закарпатській області представили проєкт "Дорога вина та смаку", який наразі об’єднує 15 учасників. Згодом коло учасників планують розширити.
17 жовтня 2020
На Закарпатті впродовж трьох днів – з 19 до 21 жовтня – триватиме ознайомлення з новоствореним туристичним маршрутом "Дорога вина та смаку Закарпаття".
16 жовтня 2020
В Івано-Франківській області Громадська спілка «Дорога смаку Прикарпаття» об’єднала більш ніж 30 виробників автентичних сільгосппродуктів.
06 жовтня 2020
На Прикарпатті, в місті Коломия, представили видання про ресторани та кав’ярні давнього міста.
30 вересня 2020
У місті Рахів, що на Закарпатті, відкрив свої двері для гостей музей гуцульської бриндзі. До 30 жовтня відвідування закладу безкоштовне.
24 вересня 2020
У межах святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні 25 вересня відбудеться презентація чотирьох путівників, акцентованих на найпопулярніших видах туризму в столиці.
15 вересня 2020
У Кропивницькому впродовж чотирьох днів – з 30 вересня до 3 жовтня – триватиме фестиваль вуличної їжі "Єлисавет Смак Fest", на якому представлять страви з різних країн світу.
14 вересня 2020
В Україні зареєстрували географічне зазначення "Гуцульська коров’яча бриндза".
02 вересня 2020
Міжнародний фестиваль дерунів у Коростені, запланований на вересень, перенесли на наступний рік через пандемію COVID-19.
27 серпня 2020
У с. Костівці Брусилівського району Житомирщини в п’ятницю, 28 серпня, відбудеться гастрономічний фестиваль "Брусвяна-Україна 2020" з ягідним ярмарком і конкурсом пирогів з малини.
25 серпня 2020
На Одещині встановили перші інформаційні знаки еногастрономічного маршруту "Дороги вина та смаку Української Бессарабії".
21 серпня 2020
У Бердянську, що в Запорізькій області, 23-24 серпня на Приморській площі триватиме Local Farmer Fest, який збере фермерів з чотирьох областей.
20 серпня 2020
У Володимирі-Волинському відтермінували через карантин гастрономічний фестиваль "Смаковиця по-володимирськи", який цьогоріч мав відбутися вп’яте.
18 серпня 2020
У Яворові, що на Львівщині, в середу, 19 серпня, відбудеться V фестиваль яворівських забавки та пирога, які планують включити до нематеріальної культурної спадщини України.
15 серпня 2020
Розвиток гастротуризму, приватних садиб і готельних сервісів опиниться в центрі уваги учасників "ІІ Полтавського туристичного форуму", що відбудеться в четвер, 20 серпня, в обласному центрі.
10 серпня 2020
Наприкінці серпня у Рахові презентують перший в Україні Музей гуцульської бриндзі, який популяризуватиме цей різновид сиру й саму Рахівщину.
04 серпня 2020
У середу, 5 серпня, відбудеться онлайн-марафон "Смачна Полтавщина", на якому презентуватимуть гастрономічні "магніти" регіону, проводитимуть кулінарні майстер-класи тощо.
29 липня 2020
На Дніпропетровщині розпочато проєкт допомоги розвитку малого й середнього бізнесу “Дорога смаку Криворіжжя/Kryvyi Rih Urban Taste Route”.
02 липня 2020
На Івано-Франківщині в межах створення "Карпатської дороги смаку" буде розроблено окремий еногастрономічний маршрут – "Дорога смаку Прикарпаття".
27 червня 2020
Гастрономічні особливості Рівного та польського міста Любліна популяризуватиме новий міжнародний проєкт.
17 червня 2020
Відтепер Хуст матиме свою кондитерську візитівку — торт за рецептом місцевої кондитерки, створений до 930-річчя рідного міста. Для смаколика використовують фундук з місцевих плантацій.
15 червня 2020
У Нідерландах через коронавірус вихідними не проводили традиційного гучного гуляння з нагоди фестивалю оселедця, або, як ще називають свято, Дня прапорців.
09 червня 2020
На еногастрономічному туристичному маршруті "Дорога вина та смаку Української Бессарабії", що в Одеській області, почали застосовувати протоколи безпеки "АнтиCOVID-19".
28 травня 2020
Проєкт «Кулінарна спадщина» презентували в обласному центрі Рівненщини.
17 травня 2020
Українські туроператори планують розробити комплекс продуктів на базі еногастрономічного маршруту "Дороги вина та смаку Української Бессарабії" з урахуванням вимог соціального дистанціювання, забезпечення безпеки мандрівників та персоналу.
27 квітня 2020
Відсьогодні, 27 квітня, на Закарпатті проводитимуть прямі ефіри з місцевими виноробами, стартуватимуть включення щодня о 13-й годині.
02 березня 2020
В урочищі Терновиць, що у Липчі на Закарпатті, 10 травня відбудеться другий фестиваль "Бринза Хустщини".
29 лютого 2020
Театральний майдан Тернополя з полудня наповнився місцевими жителями та гостями міста, яких привабили сюди звуки народних пісень та мелодій, запахи традиційних на Масницю наїдків.
25 лютого 2020
У замку-музеї "Радомисль", що в місті Радомишль на Житомирщині, 29 лютого під час свята Масниці гості зможуть взяти участь у квесті "Знайди свій налисник".
17 лютого 2020
В Івано-Франківську на з’їзді виноробів визначили три найкращі сорти вин Прикарпаття.
09 лютого 2020
Перед початком Великого посту на Закарпатті традиційно проходитиме “Тиждень угорської кухні”. У межах акції знижки на ці страви цьогоріч надаватиме понад 21 заклад харчування.
07 лютого 2020
Поблизу історико-культурного центру "Совине гніздо" в Ужгороді розпочався традиційний "Медовуха фест", де можна скуштувати різноманітну медовуху.
29 січня 2020
На Одещині розпочалися роботи з ознакування туристичного маршруту "Дороги вина та смаку Української Бессарабії".
В обласному центрі Закарпаття 7-9 лютого відбудеться "Медовуха фест".
28 січня 2020
Управління туризму та курортів Львівської ОДА хоче оновити путівник "Гастромандри Львівщиною" та створити гастровлог, щоб привабити більше мандрівників в область.
27 січня 2020
У селі Сімерки Перечинського району Закарпаття 9 лютого відбудеться 1-й гастрономічний фестиваль"Сімерківська свіжина".
24 січня 2020
У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту в суботу, 25 січня, відбудеться захід "День св. Тетяни у скансені" з вільною кузнею та реконструкцією карпатської гастрономії.
20 січня 2020
Легендарний ресторан французького шеф-кухаря Поля Бокюза біля міста Ліон вперше за більш ніж півстоліття втратив одну з трьох зірок рейтингу Michelin.
17 січня 2020
У Львові 18 січня стартує один із найулюбленіших і найсмачніших фестивалів – “Свято пампуха”, який проводиться вже одинадцятий рік поспіль і щоразу приваблює до Музею народної архітектури і побуту тисячі місцевих мешканців та гостей міста.
14 січня 2020
Щорічне гастрономічне свято – фестиваль "Ужгородська палачінта" – цьогоріч відбудеться з 14 до 16 лютого.
11 січня 2020
У Вінниці в суботу, 11 січня, розпочався Різдвяний Food Fest, на якому представлено страви 25 регіональних кухонь країни.
10 січня 2020
У суботу, 11 січня, на Красній площі Чернігова відбудуться святковий концерт "Щедрик", фестиваль українських традицій "Де коза ходить, там жито родить" та "Борщ-party", на якому традиційну страву варитимуть з "цікавими інгредієнтами".
Наступної неділі, 19 січня, на Театральній площі Полтави відбудеться фестиваль "Свято сала".
Ювілейний, 25-й фестиваль "Червене вино-2020" стартував у Мукачеві. Сорок найкращих виноробів впродовж п’яти днів презентуватимуть свої вина на найбільшому винному фесті країни.
09 січня 2020
У Вінниці в суботу, 11 січня, розпочнеться Різдвяний Food Fest, на якому представлять страви 25 регіональних кухонь країни.
03 січня 2020
У львівському Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» 18-19 січня водинадцяте відбудеться Свято пампуха.
02 січня 2020
У Сумах 7 січня розпочнеться традиційний, третій за ліком, Різдвяний гастрофест «Слобожанські смаки», метою якого є відродження найкращих гастрономічних традицій краю та відкриття напрямків гастрономічного туризму в Сумській області.
У селі Геча, що на Закарпатті, 25 січня відбудеться фестиваль гентешів – традиційний конкурс різників свиней.