
Борщ із тюлькою, флуто та чебурек: у Маріуполі обирають страву-символ міста
У Маріуполі стартувало інтернет-голосування за три гастрономічні символи міста, які цьогоріч втілять у форматі тематичних мініскульптур.
15 лютого 2022
У Маріуполі стартувало інтернет-голосування за три гастрономічні символи міста, які цьогоріч втілять у форматі тематичних мініскульптур.
14 лютого 2022
Відшукайте Пегасуса на дні моря, відчуйте дух госпітальєрів у бокалі та пройдіть «інстаграмною» стежкою Афродіти
13 лютого 2022
У “солодкому серці країни” вигадують десерти з ексклюзивних інгредієнтів
11 лютого 2022
На Закарпатті анонсували 10-й Тиждень угорської кухні: з 24 до 27 лютого відвідувачам ресторанів скинуть від 25 до 50% на страви традиційної угорської кухні в меню.
02 лютого 2022
На Закарпатті через зростання кількості хворих на коронавірус та сезонний грип традиційний фестиваль млинців "Ужгородська палачінта" перенесли з середини на кінець лютого.
31 грудня 2021
У Мукачеві з 12 до 16 січня проведуть фестиваль «Червене вино». Захід відбудеться у режимі офлайн.
24 грудня 2021
Із початку року в Києві побувало близько 700 тисяч іноземних туристів
14 грудня 2021
У турецькому Кахраманмараші, що на півдні країни, продають пахлаву та десерт «Солов’їне гнізно» на тарілях з чистого золота. Вартість тарілі з пахлавою – 2,5 млн турецьких лір (180 тис. доларів США), з десертом «Солов’їне гніздо» – 500 тисяч турецьких лір (36 тис. доларів США).
12 грудня 2021
До новорічних свят у селищі Вигода запропонують гостям подорожі зі Святим Миколаєм, вертепом та купаннями в ополонці
07 грудня 2021
Турецька Адана запрошує – гостинність, багата історія та гарні музеї гарантовані
26 листопада 2021
Гастрономічний проєкт «Смачний Тернопіль» стартував в обласному центрі.
12 листопада 2021
У Херсоні розробили настільну гру «Чумаки» з гастросетом, де представлені місцеві смаколики.
11 листопада 2021
Радимо, де цієї зими поїсти пиріжків зі шкварками, помилуватися крижаними сталактитами та насолодитися музичними фестивалями
10 листопада 2021
У Вінниці в одному з нещодавно відкритих пабів відтворили рецепт старовинної монастирської пивної юшки, дегустацію якої планують включити до програми туристичних маршрутів.
09 листопада 2021
Африканський прорив, або Наші люди на екваторі
07 листопада 2021
Степовий південь Одещини, де збережені культурні традиції багатьох національностей, поступово перетворюють на туристичну локацію
03 листопада 2021
В Україні презентували проєкт просування нематеріальної культурної спадщини з розвитку регіонального туризму «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття».
01 листопада 2021
На Одещині в межах екокультурного туристичного маршруту «Тарутинський степ» популяризують технологію приготування бессарабської плацинди долини Фрумушика.
05 жовтня 2021
Або яким може бути тур вихідного дня у міжсезоння
03 жовтня 2021
На Вінниччині 3 жовтня у Студенянській територіальній громаді Тульчинського району на Етно FoodFest «Мамалига VS Банош» влаштували «батл» двох традиційних страв із кукурудзи.
28 вересня 2021
Перший Фестиваль вінницької гастрокультури «проСАЛО і доСАЛА» через погіршення епідемічної ситуації перенесли на наступний рік.
На Вінниччині 3 жовтня у Студенянській територіальній громаді Тульчинського району відбудеться Етно FoodFest «Мамалига VS Банош».
На Херсонщині тренери Всеукраїнської асоціації гідів за підтримки управління культури Херсонської міської ради розробили програму курсу з підвищення кваліфікації туристичних гідів – «Гастрономічний гід».
21 вересня 2021
На фестивалі «Майстерка бойківської кухні», що пройде на хуторі Ровінь села Довге на Львівщині, запропонують автентичні бойківські страви, які можна буде не лише скоштувати, а й навчитися готувати.
Учасники гастрофестивалю «Поліська пані Картопелька» діляться рецептами
20 вересня 2021
Чим дивував міжнародний фестиваль страви, оспіваної Гоголем і Котляревським?
В Івано-Франківську 26 вересня вперше відбудеться екскурсія в межах проєкту «Гастромандрівка слідами українських літераторів». Екскурсантів познайомлять з історичними фактами та гастрономічними вподобаннями письменника Івана Франка.
17 вересня 2021
Міський голова Берегова Золтан Бабяк анонсував два фестивалі з угорським колоритом – фестиваль мисливських страв та "Гечанський вашар".
16 вересня 2021
Словенці навчать українські громади переробляти сміття і розвивати туризм, а українські громади поділяться досвідом активізму і підприємництва
14 вересня 2021
В Ужгороді анонсували "Закарпатське божоле-2021", яке попри пандемію проведуть 12-14 листопада.