На Закарпатті під час Тижня угорської кухні бограч у ресторанах пропонуватимуть за пів ціни

На Закарпатті під час Тижня угорської кухні бограч у ресторанах пропонуватимуть за пів ціни

Укрінформ
На Закарпатті анонсували 10-й Тиждень угорської кухні: з 24 до 27 лютого відвідувачам ресторанів скинуть від 25 до 50% на страви традиційної угорської кухні в меню.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Закарпатській угорській туристичній раді.

"Цьогоріч Тиждень угорської кухні на Закарпатті проведуть уже вдесяте, розпочнеться він 24 лютого та триватиме до 27 лютого. До акції долучаються 21 заклад харчування (це ресторани, кафе, приватні садиби) по всій області, переважна більшість у Берегові та Берегівському районі, також долучилися заклади із Мукачева, Ужгорода та Виноградова", – сказала працівниця Закарпатської угорської туристичної ради Генрієта Молнар.

Як пояснюють в організації, мета акції – популяризація угорських традиційних страв серед місцевого населення та туристів, які прибувають з інших регіонів України та з-за кордону. Для цього на них виставляють знижки: найбільшими вони будуть в четвер, 24 лютого, в цей день на страви скинуть 50% від вартості.

Читайте також: Фестиваль «Ужгородська палачінта» перенесли через посилення карантину

Як раніше повідомляв Укрінформ, ця акція пов'язана із угорською традицією так званого "жирного четверга", коли по всіх ресторанах перед Великим Постом оголошують "жирні" знижки на м'ясне меню, а в наступні чотири дні тримають їх на рівні 25% від звичної вартості страв.

В Угорській туристичній раді Закарпаття зазначають, що було б добре, щоб до схожих ініціатив долучалися й представники інших меншин у регіоні. Це урізноманітнило б життя краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-