Міжнародний фестиваль Operafest Tulchyn стартує на Вінниччині

Міжнародний фестиваль Operafest Tulchyn стартує на Вінниччині

Відео
Укрінформ
У Тульчині, що на Вінниччині, на території палацу Потоцьких сьогодні стартує IV Міжнародний оперний фестиваль просто неба Operafest Tulchyn.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі фестивалю.

«Сьогодні о 19.00 відбудеться відкриття фестивалю. Традиційно оперний фестиваль Operafest Tulchyn проводиться просто неба. Це наразі украй актуально з огляду на епідемічну ситуацію. Тим більше, що чекаємо багато гостей, - партерна зона фесту розрахована на 6 тисяч глядачів», - розповіли у пресслужбі.

Operafest Tulchyn триватиме до 29 серпня. На глядачів чекає насичена концертна програма, до якої включені національні прем’єри, всесвітньовідомі мюзикли, опери та балети, а також яскраве ексцентрик-шоу, фентезі-рок-опера, вистава для дітей і феєричні візуальні шоу. За підрахунками організаторів, на фестивалі загалом виступлять понад 400 відомих артистів з України, Канади, Польщі, Словаччини й Італії.

Кожен день фестивалю буде присвячений окремій темі. Зокрема, темою першого дня буде «Враження, емоції, почуття». Глядачі матимуть змогу побачити комічну оперу Г. Доніцетті «"VIVA LA MAMMA!, або Театральні порядки та безлад» у виконанні Київської опери.

Другий день буде присвячений темі «Українська класика і сучасність». У його програмі домінуватиме національний контент: балет «Майська ніч» Є.Станковича у виконанні Київської опери; історична опера «Ярослав Мудрий» Г. Майбороди у виконанні музикантів та солістів Хмельницької обласної філармонії; open air прем'єра фентезі-рок-опери «Орфей та Еврідіка назавжди» М. Брунського.

Читайте також: Київська опера відкриє 40-ий сезон прем’єрою бродвейського мюзиклу School of Rock

З огляду на те, що 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, під час опери «Ярослав Мудрий» організатори, учасники та гості фестивалю вшанують живих і загиблих бійців АТО і ООС - у фіналі на сцену вийдуть учасники бойових операцій.

Тема третього дня фестивалю - «Золоті хіти». Зокрема, глядачі зможуть побачити концертну прем'єра авторської оперної програми «Bad Boys in Opera» Львівської національної філармонії та солістів з Канади, Словаччини, Польщі й Італії, а також мюзикл-шоу від Національної оперети України.

Для охочих потрапити на фестивальні концерти передбачені чартери з Вінниці до Тульчина.

Цього року мистецький оперний фестиваль просто неба увійшов у рейтинг «Знакових подій України».

Фестиваль започаткований у 2017 році, щоб привернути увагу до порятунку історичної пам’ятки національного значення – палацу Потоцьких.

Фото: www.myvin.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-