Київська опера відкриє 40-ий сезон прем’єрою бродвейського мюзиклу School of Rock

Київська опера відкриє 40-ий сезон прем’єрою бродвейського мюзиклу School of Rock

Укрінформ
Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва відкриє 17 вересня свій ювілейний 40-ий сезон суперпрем’єрою бродвейського мюзиклу Ендрю Ллойда Веббера «SchoolofRock» (Школа року).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“School of Rock — це справжній шедевр Ендрю Ллойда Веббера нарівні з найвідомішими його мюзиклами “Привид опери” чи “Ісус Христос Суперзірка”. Тут кожен номер — хіт, який глядач після перегляду вистави ще довго наспівуватиме. Також ця постановка — виклик. Вона складна драматургічно та технічно, зокрема, через велику кількість персонажів, часті зміни сцен та локацій. Але ми знайшли найталановитіших виконавців та вдале сценографічне рішення і впевнені, що прем’єра пройде на рівні кращих бродвейських вистав», — стверджує режисер-постановник мюзиклу Віталій Пальчиков.

Зазначається, що до виконавського складу вистави залучено найкращих артистів з усієї України — дорослих та дітей, здатних поєднувати спів, танці, гру на музичних інструментах та акторську майстерність. Їх було обрано з-поміж більш ніж 300 учасників відкритих кастингів.

Читайте також: У Київській опері відбулася прем'єра першого українського камерного мюзиклу

«Постановка мюзиклу School of Rock — це велика відповідальність. По-перше, це офіційна україномовна версія всесвітньо відомого проєкту: в цей час, наприклад, відбуваються тури цього мюзиклу у США, Великій Британії, Австралії та Новій Зеландії. Україна тепер також у тренді. По-друге, ми реалізуємо цю постановку в рамках Громадського бюджету Києва, тож відповідальні перед киянами, адже вони рік, з часу анонсу наших намірів, чекали на цю прем’єру», - прокоментував директор - художній керівник театру Петро Качанов, висловивши переконання, що School of Rock матиме довге життя на сцені Київської опери.

Режисер-постановник мюзиклу – Віталій Пальчиков, диригент-постановник – Євген Воронко, сценографія – Марія Грабченко, художник костюмів – Катерина Маньковська, хореограф-постановник – Дарія Сагайдаковська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-