Держтуризм – про зйомку Red Bull: з правильною організацією була б класна «вірусна» реклама України

Держтуризм – про зйомку Red Bull: з правильною організацією була б класна «вірусна» реклама України

Укрінформ
Екстремальна відеозйомка компанії Red Bull UA на Софійській площі у Києві могла би бути “вірусною” рекламою України у світі за умови, якби організатори проводили її згідно з законодавством.

Таку думку у Фейсбуці висловила голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар’яна Олеськів, передає Укрінформ. 

“Якісні рекламні матеріали про наші міста і країну потрібно знімати. І в даному випадку, якщо б правильно все зробили, це могла би бути класна вірусна реклама України та Києва. Якщо зняти відео цієї площі просто - воно буде цікаве невеликому колу людей. А вірусний контент приверне до неї увагу, і світ зможе дізнатися, що є така площа в Україні”, - зазначила Олеськів.

Так, вона навела приклади досвіду різних країн у сфері “вірусного” відеоконтенту для їх популяризації у світі. Зокрема, відеоролик, для зйомок якого у Празі перекрили пів міста, щоб машина проїхала пішохідним Карловим мостом, дрифтувала на пішохідній площах та вулицях Праги й Братислави. “У підсумку Чехія та Словаччина показані дуже круто - і багато людей лише завдяки таким відео дізнаються, наскільки багато замків та пам‘яток є в цих країнах”, - підкреслила голова ДАРТ. Вона також згадала “нестандартні зйомки” відеокліпу американського музичного дуету The Carters у Луврі.

Читайте також: Уявіть собі таке у Ватикані: Ткаченко жорстко відреагував на дрифт у центрі Києва

Водночас очільниця відомства наголосила, що будь-яка компанія і будь-яке агентство, організовуючи зйомки, особливо в історичному центрі міста, мають "чітко дотриматися усіх необхідних процедур, продумати і мінімізувати усі ризики, особливо що стосуються можливої шкоди середовищу".

Вона зауважила, що для того, аби міжнародні і вітчизняні компанії могли прозоро і безпечно організувати зйомки, фестивалі, акції, покази, концерти, необхідно “сідати з організаторами, владою, самоврядуванням, культурними інституціями і музеями широким колом, обговорювати це і публічно озвучувати прийнятний для усіх алгоритм”. Окрім цього, Олеськів наголошує, що всі компанії, які планують організовувати такі заходи, мають бути завчасно попереджені про місця, в яких не можна цього робити з огляду на збереження історичної спадщини.

Читайте також: Гендиректорка Софії Київської каже, що на очищення площі від слідів дрифту треба три дні

“Потрібно шукати можливості показувати нашу країну, наші міста і регіони цікавими, яскравими і різноманітними. В рамках закону і здорового глузду. Ми як Державне агентство розвитку туризму України готові ініціювати такий діалог”, - підсумувала голова Держтуризму.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 10 серпня на Софійській площі Києва відбувалася зйомка з використанням екстремальних елементів. Зокрема, автомобілі дрифтували на великій швидкості серед пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Фото: kyivcity.gov.ua

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Прокуратура у рамках розслідування вилучила два автомобілі, які брали участь у дрифті.

Компанія Red Bull UA вибачилася перед киянами та столичною владою за екстремальну відеозйомку, в результаті якої було зіпсовано бруківку на Софійській площі. Прибиранням бруківки, за даними КК "Київавтодор", на замовлення Red Bull UA займається приватна клінінгова компанія.

Читайте також: Прокуратура вилучила автомобілі, які влаштували дрифт на Софійській площі

11 серпня до прибирання також приєдналася співачка Alyona Alyona, яка була присутня під час скандальної зйомки компанії Red Bull на Софійській площі, громадська організація "Києве, мий" і столичні комунальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-