Гендиректорка Софії Київської каже, що на очищення площі від слідів дрифту треба три дні

Гендиректорка Софії Київської каже, що на очищення площі від слідів дрифту треба три дні

Укрінформ
Генеральна директорка національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська заявляє, що прибирати сліди гуми з Софійської площі дуже складно, знадобиться щонайменше три дні для очищення.

Про це вона сказала в етері Громадського радіо, передає Укрінформ.

«Зараз на площі працюють і комунальники, і клінінгові компанії, але дуже тяжко це відмивається. У цивілізованому світі таких запитів (на дрифт в історичному місці – ред.) до місцевих адміністрацій не поступало б. Люди мали б розуміти, на якій площі вони претендують на таке «дозвілля». Ця площа бачила Володимира Хрестителя з дружиною Анною Порфірородною, Ярослава Мудрого та його дочок, які стали королевами трьох європейських країн, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Івана Мазепу. Проводити те, що сьогодні відбулося, – це треба бути взагалі безшабашними, без елементарної культури. Це місце святе, це місце, де зародилася наша держава», – зазначила Куковальська.

Вона додала, що у Києві багато місць, де можна було б провести такий захід без будь-яких перешкод.

«До нас ніяких запитів не надходило. Я думаю, що навіть лист, яким апелює КМДА, був зроблений швидкоруч, заднім числом, коли вже все відбулося. У КМДА компанії відмовили у проведенні заходу, а відмовити компанії могли лише на основі нашого листа. А до нас ніхто не звертався, крім того, з 1 січня 2021 року я особисто передивилася усю пошту – і близько такої інформації там не було», – сказала Куковальська.

Вона додала, що Софійська площа належить місту. Ця зона, за словами Куковальської, входить до буферної зони Києво-Печерської лаври та національного заповідника «Софія Київська», проведення там таких зйомок – це порушення.

Читайте також: КМДА оприлюднила лист із відмовою компанії Red Bull в екстремальній зйомці

Як повідомлялося, зранку 10 серпня у Києві на Софійській площі влаштували рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто із логотипами Red Bull дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони.

У КМДА заявили, що дозволів на це не давали і звернулися до поліції, яка вже відкрила провадження за статтею хуліганство.

У коментарях в Instagram бренду Red Bull Ukraine, яка влаштувала зйомки, почали писати велику кількість гнівних коментарів із вимогою прибрати після себе площу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-