На Софійській площі влаштували дрифт, столична влада поскаржилась у поліцію

На Софійській площі влаштували дрифт, столична влада поскаржилась у поліцію

Фото, відео
Укрінформ
Столична влада вимагає розслідувати рекламні екстремальні зйомки в історичному центрі Києва, що проводились без жодних дозволів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба КМДА.  

У КМДА повідомили, що міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок на Софійській площі. Із балансоутримувачем території зйомка також не була погоджена.

Також не було встановлено спеціальних огороджень. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз, наголосили в КМДА.

Читайте також: У центрі Києва перекриватимуть вулиці через репетицію параду

Крім того, значно забруднено слідами автомобільних колес покриття на історичний площі.

Столична влада звернулася до поліції щодо розслідування інциденту і встановлення причетних до нього осіб.

Своєю чергою перший заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко опублікував відео, на якому видно, як на Софійській площі два спортивних автомобілі влаштували дрифтінг.

В департамент культури КМДА назвали гонки на автомобілях на Софійській площі актом неповаги до історичної пам’ятки.

“Департамент культури шокований відео з Софійської площі, де були влаштовані гонки на автомобілях. Ми вважаємо це актом зухвалої неповаги до історичної пам’ятки світового значення, якою є Софія Київська”, - зазначає департамент у Фейсбуці

Як згодом повідомили у відділі комунікацій поліції Києва, правоохоронці після проведення зйомок рекламного ролику на Софійській площі без відповідного дозволу місцевої влади та погодження від поліції розпочали кримінальне провадження. 

"Організатори провели зйомку рекламного ролику із залучанням двох автівок, не отримавши відповідний дозвіл місцевої влади та погодження від поліції Києва. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Наразі правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки для притягнення їх до відповідальності.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-