КМДА оприлюднила лист із відмовою компанії Red Bull в екстремальній зйомці

КМДА оприлюднила лист із відмовою компанії Red Bull в екстремальній зйомці

Документ
Укрінформ
Київська міська державна адміністрація оприлюднила лист із відмовою компанії Red Bull UA у проведенні екстремальної зйомки в історичному центрі Києва на Софійській площі.

Як передає Укрінформ, відповідний лист відділу координації та моніторингу проведення масових заходів у Києві та реалізації проєктів із відповіддю на запит ТОВ "Ред Булл Україна" розміщено на сайті столичної влади.  

"Масові заходи заплановані до проведення на Софійській площі в місті Києві організатору необхідно погодити з Національним заповідником "Софія Київська" з метою визначення відповідності характеру заходу історичному середовищу та недопущення негативного техногенного впливу на стан пам'яток національного значення. Враховуючи вищесказане, виконавчий орган Київської міської ради (КМДА) відмовляє у погодженні проведення вказаного заходу", - йдеться в листі.

Таким чином, згідно з документом, КМДА відмовила "Ред Булл Україна" у зйомках дрифту чемпіона світу з дрифту Конора Шанахана на Софійській площі.

Як повідомлялося, перший заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко опублікував відео, на якому видно, як на Софійській площі два спортивних автомобілі влаштували дрифтінг

Столична влада заявила, що не давала жодних дозволів на рекламні екстремальні зйомки в історичному центрі Києва.

В департамент культури КМДА назвали гонки на автомобілях на Софійській площі актом неповаги до історичної пам’ятки.

“Департамент культури шокований відео з Софійської площі, де були влаштовані гонки на автомобілях. Ми вважаємо це актом зухвалої неповаги до історичної пам’ятки світового значення, якою є Софія Київська”, - зазначає департамент у Фейсбуці.  

Як згодом повідомили у відділі комунікацій поліції Києва, правоохоронці після проведення зйомок рекламного ролику на Софійській площі без відповідного дозволу місцевої влади та погодження від поліції розпочали кримінальне провадження.  

Читайте також: Софійську площу відмивають від слідів ранкового дрифту

Також міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко жорстко відреагував на такі дії у центрі Києва, зазначивши, що «навіть не намагаюся уявити, щоб хтось у світі дозволив собі влаштовувати такий дрифт у підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО».  

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-