Софійську площу відмивають від слідів ранкового дрифту

Софійську площу відмивають від слідів ранкового дрифту

Фото
Укрінформ
У Києві на Софійській площі тривають роботи із прибирання слідів дрифту, які залишилися на бруківці внаслідок рекламних зйомок компанії Red Bull. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, площу прибирають близько десяти чоловіків. Вони відмовляються коментувати, яку компанію представляють, але зазначають, що прибирання відбувається за дорученням Red Bull. Чоловіки також не розповіли, скільки приблизно часу триватиме прибирання площі.

Станом на 18.00 сліди від дрифту залишаються помітними.

Фото: Ангеліна Страшкулич

Також стало відомо, що в результаті екстремальної зйомки пошкоджено 2 тисячі квадратних метрів мощення - традиційної київської жовтої клінкерної цегли. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Фейсбуці.

"Сьогодні вранці на святій Софійській площі Києва продавець енергетичного напою Ред Бул без погодження з міською владою влаштував дріфтінг для зйомок свого рекламного ролику. Як з'ясувалося, компанія планувала проводити ці зйомки протягом двох днів, але отримала від міста відмову в наданні згоди на проведення заходу в цьому місці. Незважаючи на це, компанія влаштувала самодіяльність. В результаті на площі пошкоджено понад 2 тисячі квадратних метрів мощення - традиційної київської жовтої клінкерної цегли", - поінформував Усов.

У КМДА оцінили збитки від екстремальних маневрів на Софійській площі у 50 тис. грн.

«Організатори знехтували забороною муніципалітету на проведення дрифту на автівках, не встановили жодних огороджувальних елементів, чим створили значну небезпеку для пішоходів. Національний заповідник «Софія Київська» належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Екстремали забруднили та пошкодили гумою автошин кам’яну бруківку. Сподіваюсь, поліція належним чином розслідує справу, визначить винних та притягне до відповідальності. Загальна сума збитків – близько 50 тис. гривень. У процесі аналізу фактів сума збитків може збільшитися», – зазначив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба. 

Інспектори благоустрою склали на організатора дрифту протокол за адміністративне правопорушення, за яким передбачено штраф до 1700 грн.

Як повідомляв Укрінформ, у КМДА заявили, що зранку 10 серпня в історичному центрі столиці, на Софійській площі, відбувалися рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. Але міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Згодом стало відомо про те, що столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо цього випадку.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Читайте також: Уявіть собі таке у Ватикані: Ткаченко жорстко відреагував на дрифт у центрі Києва

Правоохоронці проводять перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки для притягнення їх до відповідальності.

Компанія Red Bull UA опублікувала в Instagram фото зі скандальних зйомок на Софійській площі: в машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук.  Крім того, за кермом начебто перебував один із найвідоміших зірок дрифтингу – Конор Шанахан, який нібіто спеціально для зйомок приїхав до Києва. 

Фото: скріншот з Instagram Red Bull UA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-