Україномовні гіди з’явилися ще у двох музеях Туреччини

Україномовні гіди з’явилися ще у двох музеях Туреччини

Фото
Укрінформ
Україномовні аудіогіди сьогодні розпочали роботу ще у двох музеях Туреччини - в Музеї Анталії та музеї Святого Миколая в Демре.

Аудіогіди сьогодні відкрив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який бере участь в Анталійському дипломатичному форумі, повідомляє власкор Укрінформу.

«З великим задоволенням випробував український аудіогід у Музеї Анталії. Ще один україномовний аудіогід починає роботу в музеї Святого Миколая в місті Демре. Станом на зараз в регіоні Анталії найбільше туристів з України. Завдяки таким аудіогідам, українські туристи не лише насолоджуватимуться морем, а й пізнаватимуть величну турецьку культуру», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Будапешті запровадили одразу два україномовні аудіогіди

Міністр підкреслив, що проєкт запровадження україномовних гідів у музеях по всьому світу, реалізується під патронатом першої леді Олени Зеленської, за практичної реалізації українськими дипломатами у різних країнах світу.

Україномовні аудіогіди розпочали роботу ще у двох музеях Туреччини / Фото: Ольга Будник

«Тут в Анталії перемішалися абсолютно різні пласти культур, які існували історично на території Туреччини. І всі вони стануть ще доступнішими для туристів з України», - підкреслив він.

Кулеба запросив українців приїжджати в Анталію на відпочинок, відвідувати музеї, користуватися україномовними аудіогідами.

Як повідомляв Укрінформ, під час робочого візиту Президента України до Турецької Республіки у квітні цього року перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. Торік україномовні аудіогіди запрацювали в найбільшому палаці Туреччини – Долмабахче, а також у музеї просто неба Ефес та Національному парку Гьореме, що у Каппадокії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-