На Хортиці цього року мають оновити парк і музеї — ОП

На Хортиці цього року мають оновити парк і музеї — ОП

Укрінформ
Цього року в рамках програми "Велика реставрація" буде проведено багато робіт з реконструкції острова Хортиця, у тому числі відновлять парк, музеї, спортивні об'єкти.

Також планується підняття з дна річки козацьких "чайок", заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо острова Хортиця - багато потрібно робити, це фактично "магніт" України, у нас там великі плани, і цього року багато чого буде зроблено - відновлено парк, зроблена логістика по парку, спортивні об'єкти, музеї", - сказав Тимошенко, нагадавши, що поруч з Хортицею проходить Запорізький міст, ремонт якого також планують завершити цьогоріч.

Читайте також: «Велика реставрація»: в ОП кажуть, що відбудову деяких замків передадуть у концесію

Крім того, він розповів, що біля Хортиці на дні річки лежать дві або три "чайки", яким уже по кількасот років і які планують підняти на поверхню.

"Ми зараз відбудовуємо музей саме для таких човнів, які вже підняли, і будемо робити з цього івент, коли підніматимемо ще човни", - зауважив заступник очільника ОП.

Тимошенко зазначив, що загалом програма "Велика реставрація" по всій території України розрахована на три роки й на нього виділено 2 млрд грн.

Читайте також: Шмигаль доручив опрацювати фінансові питання щодо «Великої реставрації» і туристичних «магнітів»

За його словами, на деяких об'єктах уже почалися роботи, але як тільки потепліє, таких об'єктів стане більше.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики 3 березня розпочало прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою "Велика реставрація".

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в рамках програми "Велика реставрація" впродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-