Питання інклюзії і безбар‘єрності у спорті обговорили на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Питання інклюзії і безбар‘єрності у спорті обговорили на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Укрінформ
Державна політика у спортивній сфері має враховувати потреби  людей з інвалідністю й маломобільних груп населення. 

На цьому наголосив заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний під час Всеукраїнського форуму «Україна 30», повідомляє Укрінформ.

«Питання безбар‘єрності розглядається в контексті людей з інвалідністю й маломобільних груп населення, але в міжнародній практиці це поняття трактується набагато ширше. Ми не відчуваємо дискомфорту зазвичай. Але варто нам травмуватися, починаємо помічати, що є місця, в які ми просто не в змозі дістатися без сторонньої допомоги. Ми навіть не розуміємо, всієї складності ситуації. Тільки ти зіштовхнешся з цим, розумієш, що ми повинні тримати жорстку позицію в цьому плані при формуванні державної політики», - зазначив  він.

У свою чергу, директор по зв’язкам з громадськістю Parimatch Вадим Місюра підкреслив під час форуму, що співпраця держави, соціально відповідального бізнесу і суспільства може вирішити цю проблему.

«Особливості розвитку дітей не повинні заважати їхньому життю і комунікації з оточенням. Спорт – це відмінний шанс розсунути межі можливостей дітей. Інклюзія (включення в суспільство) - основний напрямок, над яким варто працювати. Співпраця держави, соціально відповідального бізнесу і суспільства може і повинна вирішити цю проблему. Держава вже зробила вагомий крок в цьому напрямку. В цьому ж напрямку працює фонд Parimatch Foundation. 15 регіонів України зараз охоплюють наші проекти «Так, я можу», «Нова фізична культура» й інші», - сказав Місюра.

За його словами, важливо, щоб цінності, про які йдеться, втілилися в життя. 

«Ми повинні створити гарні умови для розвитку кожного громадянина, незалежного від його соціального статусу сьогодні. Одним з гасел нашого проекту Parimatch Foundation є вислів «Стоп, дискримінація». Це стосується й спорту. Сьогодні спортом може займатися кожен», - додав представник Parimatch.

Читайте також: Президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Як повідомляв Укрінформ, Президент  Володимир Зеленський презентував на Всеукраїнському форумі «Україна 30» загальнонаціональну програму «Здорова Україна».

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-