Президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Укрінформ
Основні складові: інфраструктура і пропаганда масовості спорту.

Президент України на Всеукраїнському форумі «Україна-30» презентував загальнонаціональну програму «Здорова Україна», повідомляє Укрінформ. Мета програми полягає в тому, щоб українці жили довше.

Програма передбачає зміни в програмі освіти, шкільному харчуванні, побудові необхідної інфраструктури для заняття масовим спортом і регулярні медичні обстеження громадян.

«Спорт вищих досягнень – це один з основних мотиваторів для збереження особистого здоров’я. Людина, зазвичай, шляхом наслідування приходить в спорт, тому подібні форуми є необхідними. Сьогодні ми побачили презентацію президентської програми «Здорова Україна». Важливо доносити інформацію до споживача, важливо, щоб спортивні майданчики, які будуть у кожній громаді не припадали пилом», - оцінив важливість програми президент федерації стронгмену України Сергій Конюшок. 

«Незважаючи на те, що футбол – це один з найпопулярніших видів спорту у світі, в Україні грають в цю гру менше одного відсотка населення. В країнах Європи цей показник становить 10 відсотків в середньому. Сьогодні створюється важлива програма. Це великий день в історії спорту і в історії країни в цілому. Ми вперше починаємо говорити не про спорт високих досягнень, а про фізичну активність кожного. Тільки разом ми зможемо заохочувати людей займатися спортом, бо це не про медалі, це про здоров’я» - висловився директор зі стратегічного розвитку та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов.

Читайте також: Вже сьогодні збірна України може вийти в плей-офф Євро-2020

Нагадаємо, в рамках програми «Велике будівництво» в Україні планують побудувати спорткомплекси в кожному обласному центрі. 

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-