«Героям слава!» залишиться на футбольній формі - УЄФА пішов на «компроміс»

«Героям слава!» залишиться на футбольній формі - УЄФА пішов на «компроміс»

Укрінформ
До раніше затвердженого дизайну форми збірної України з футболу на Євро-2020 буде додано ще один елемент.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці президент Української асоціації футболу, член виконкому Андрій Павелко.

"Переговори з УЄФА щодо нового дизайну форми національної збірної України завершилися. Вони були надскладними, кілька разів буквально заходили у глухий кут... Підсумки перемовин наступні: на мільйонних тиражах вже виготовленої форми національної збірної України зберігаються гасла: "Слава Україні" та "Героям Слава!", зображення карти України з її неподільними кордонами - з Кримом, Донецьком, Луганськом і тисячами інших міст. Ніде у світі не буде заборони на вільний продаж футболок з офіційними футбольними символами нашої держави. В цьому була моя принципова позиція. І мільйони охочих матимуть змогу придбати екіпіровку національної збірної України у презентованому нами дизайні", - написав Павелко.

Читайте також: УАФ офіційно затвердила футбольні гасла «Слава Україні!» і «Героям слава!»

Він зазначив, що в УЄФА погодилися взяти до відома сьогоднішнє рішення Виконкому УАФ та попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020.

Павелко зауважив, що на період проведення матчів турніру до раніше затвердженого дизайну форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це велика емблема національних збірних з мапою України, Тризубом та ще одним написом «Слава Україні».

"Гасло «Героям Слава!» буде розміщене за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців. Такий унікальний дизайн форми матимуть виключно наші гравці на Євро-2020. Сподіваюся, що цей емоційно заряджений національним духом талісман стане для синьо-жовтих запорукою відважної боротьби на полі", - написав він.

За його словами, паралельно вже працюють над виготовленням нової атрибутики із затвердженими футбольними символами України. Вона буде використовуватися представниками УАФ та національними збірними на заходах, за їх участю. Зокрема, на всіх заходах Євро-2020 наша делегація матиме значки з великою емблемою національних збірних та гаслами "Слава Україні!", "Героям Слава!"

Читайте також: Де дивитися футбольне Євро-2020

Також планується організувати міжнародний дитячо-юнацький турнір і такі ж змагання серед вболівальників під назвою «Слава Україні!», «Героям Слава!», що "лише підкреслить футбольну енергетику і символізм найдорожчих для нас гасел".

Як повідомляв Укрінформ, виконком Української асоціації футболу (УАФ) затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації «Слава Україні!» і «Героям слава!».

Депутати Держдуми РФ закликали заборонити використання цієї форми на Євро-2020.

Читайте також: Працівники посольства Канади одягнули на роботу українську футбольну форму

Пізніше в УЄФА повідомили, що форма розроблялася відповідно до вимог організації і без будь-яких порушень.

У четвер ЗМІ розповсюдили інформацію, що УЄФА вирішив прибрати з форми української збірної для чемпіонату Європи напис «Героям слава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-