Жданов спростував публікацію WP про

Жданов спростував публікацію WP про "фінансування радикальних організацій"

Укрінформ
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов спростував публікацію The Washington Post про те, що відомство причетне до фінансування радикальних націоналістичних організацій.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Автор матеріалу стверджує, що Міністерство молоді та спорту нібито фінансує радикальні націоналістичні організації – зокрема, в статті йдеться про те, що у цьому році Міністерство молоді та спорту виділило 4 мільйони гривень (близько 150 тисяч доларів) на фінансування декількох молодіжних таборів, що проводяться націоналістами, зокрема молодіжною організацією "Сокіл свободи", де навчають убивати росіян, а також, що Міністерство нібито потурає ксенофобії і расизму. Що ж тут правда, а що відверта маніпуляція та брехня? Так ось, крім того, що згаданий табір (за кошти його учасників, а не Міністерства) дійсно відбувався у червні у Тернопільській області, інформація, надана у цьому матеріалі, є відверто неправдивою", - написав Жданов.

За його словами, відомство не фінансувало і не фінансує громадські організації. Через конкурси проектів бюджетні кошти виділяються виключно на підтримку реалізації проектів громадських організацій.

"Дійсно, в цьому році із бюджету Міністерства було виділено 4 мільйони гривень саме на підтримку таких проектів: таборування, семінари, конференції, які громадські організації проводять у різних регіонах України і які так чи інакше пов'язані з темою національно-патріотичного виховання", - пояснив міністр.

Жданов зазначив, що Тернопільська обласна молодіжна організація "Сокіл свободи" подавала документи на участь у цьогорічному конкурсі, але її заявку було відхилено, і про це йдеться у рішенні конкурсної комісії.

Крім того, додав він, конкурс щодо проектів із національно-патріотичного виховання проводиться прозоро. У конкурсній комісії більшість її членів - не чиновники Міністерства, а представники громадськості. Цього року вони обрали 30 проектів 19 громадських організацій.

Читайте також: Міністерство молоді та спорту ініціює підвищення зарплати тренерам ДЮСШ

"Мені шкода, що поважні видання "повелись" на гарячу начебто тему, не перевіривши факти. Але, з іншого боку, ця стаття і подібні їй є непрямим підтвердженням того, що національно-патріотичне виховання в Україні дійсно міцніє. Бо когось дуже нервує те, що молоді громадяни України стають більш свідомими, вивчають власну історію, усвідомлюють виклики, які постають перед нашою державою", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, The Washington Post опублікувало матеріал "Trainig kids to kill at Ukrainian nationalist camp", у якому йдеться про те, що націоналісти, яких вважають причетними до розпалювання російсько-українського конфлікту, підтримували зв'язки з урядом. Видання повідомило, що Мінмолоді залучило 4 мільйони гривень (близько 150 тисяч доларів) для фінансування деяких молодіжних таборів серед десятків, побудованих націоналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-