Шевченко: Я радий, що з'явилося таке змагання, як Ліга націй УЄФА

Шевченко: Я радий, що з'явилося таке змагання, як Ліга націй УЄФА

Укрінформ
Головний тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко поділився враженнями від нового турніру Ліга націй УЄФА.

Андрій Шевченко в інтерв’ю тележурналу УЄФА, зокрема, зазначив, що Ліга націй дає можливість перевірити збірну у важливих турнірах і надає шанси будь-якій команді вийти з групи.

"Звичайно, я радий, що з'явилося таке змагання, як Ліга націй, яке дає можливість перевірити збірну в важливих турнірах. Наша команда була готова до першого поєдинку в Чехії, який вийшов драматичним, особливо в другому таймі. Обидві збірні мали хороші шанси виграти, але ми були набагато ближчими до перемоги в цьому матчі і заслужено перемогли. Хоча і забили вирішальний гол на останніх секундах зустрічі.

Цей турнір змушує кожного учасника постійно грати на перемогу. Група сформована так, що в ній мало команд, і при цьому суперники одного рівня. Будь-яка перемога відразу ж збільшує шанси на вихід з групи. Тому стратегія в цьому турнірі дещо інша, в порівнянні з відбором: треба використовувати кожну гру. В цьому і полягає сутність Ліги націй. Всі команди мають рівні шанси на вихід з групи, що робить боротьбу більш видовищною.

Єдине, хотілося б, як тренеру національної команди, мати більше часу для роботи зі збірною. Але ми всі в однакових умовах. Доводиться моментами експериментувати, тому що певні гравці не мають достатньо ігрової практики або травмовані. Повинні займатися селекцією, шукати нових виконавців, відчувати їх. Але цим, ймовірно, і цікава робота тренера збірної", - цитує Шевченка zbirna.com

Читайте також: Футбол: стала відома програма національної команди на жовтневий збір

Як повідомляв Укрінформ, національна футбольна команда України розпочинає свій другий у циклі збір. У понеділок, 8 жовтня, викликані головним тренером збірної України Андрієм Шевченком гравці та тренерський штаб прибудуть до Києва.  10 жовтня відбудеться товариський матч проти збірної Італії, 16 жовтня - матч Ліги націй УЄФА проти збірної Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-